Zlín: Hrad Malenovice otevře po rekonstrukci už tuto sobotu

21.06.2018 15:18

Zoologická expozice Zvířata na Zemi a člověk, etnografická expozice Dřevo – proutí – sláma či výstava o stavební historii hradu. To je jen část toho, co v sobotu 23. června nabídne návštěvníkům malenovický hrad.

Zlín: Hrad Malenovice otevře po rekonstrukci už tuto sobotu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

U příležitosti znovuotevření hradu, po rok a půl trvající rekonstrukci, připravilo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně slavnostní program (H)radovánky. V rámci něho se mohou návštěvníci zúčastnit komentovaných prohlídek hradu, které budou začínat v 10, 11, 12, 14, 15 a 16 hodin, ale také zhlédnout přehlídku historických kostýmů či vyzkoušet střelbu z kuše. Nebude chybět ani spousta aktivit pro děti včetně oblíbené ukázky práce sokolníků, občerstvení a stánkový prodej drobných výrobků.

Ve 14 hodin se v hradní hájence uskuteční vernisáž dvou výstav. První představí kousky unikátního figurálního pečiva s více než stoletou tradicí v provedení různých soudobých tvůrců – Vizovické pečivo a druhá výstava s názvem Lidová architektura Prahy předvede fotografie, plány a příběhy lidových staveb zachovaných dosud ve vesnických památkových rezervacích a zónách hlavního města Prahy.

Samotný hrad otevře své brány přesně ve 13 hodin.

Neméně pestrý je plán hradních akcí i v dalších měsících. Na všechny prázdninové neděle jsou připraveny speciální dětské prohlídky hradu a na třetí srpnovou sobotu pak noční prohlídky hradu. Do konce roku se ještě uskuteční například celodenní akce s ukázkami starých řemesel, kurz pečení vizovického pečiva, zlínské slavnosti vína, pouť ke sv. Vendelínovi nebo vánoční jarmark.

Všechny akce s podrobnostmi o nich ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…