Zlín: Ježíšek štědře naděloval i ve zlínském útulku

28.12.2011 8:21

Vánoce si pořádně užili i obyvatelé Útulku pro zvířata v nouzi na Vršavě. V rámci tradiční akce s názvem Vánoce v útulku do jeho prostor zavítalo v průběhu odpoledne přes 100 nadšených návštěvníků. Díky štědré podpoře všech zúčastněných bylo vybráno přes 10 tisíc korun a několik desítek kil granulí a pamlsků v hodnotě 30 tisíc korun. Výtěžek bude použit na provoz areálu útulku.

Zlín: Ježíšek štědře naděloval i ve zlínském útulku
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Už před 16. hodinou se začali scházet první návštěvníci a pod vánočním stromečkem se začaly shromažďovat dárky. Kromě pamlsků, krmiva a hraček donesli návštěvníci také pelíšky a deky, které místním obyvatelům zpříjemní chladné zimní dny. Nadílka byla skutečně štědrá. Nejvíce nadělovaly děti 5. základní školy ve Zlíně, jejichž dárků bylo tolik, že bylo při dopravě zapotřebí dvou automobilů.

Během odpoledne si návštěvníci mohli poslechnout koledy v podání dětského pěveckého sboru Pavučina a také získat podpisy hráčů PSG Zlín – Lukáše Galvase, Dalibora Řezníčka a Bedřicha Köhlera. Poté vystoupila herečka Městského divadla Zlín a držitelka ocenění Aplaus paní Milena Marcilisová, která pověděla o svém kladném vztahu ke zvířatům a také se podělila o několik historek ze svého života. Vyvrcholením celého programu bylo oceňování nejšikovnější třídy ve sběru granulí z 5. ZŠ ve Zlíně. Nejšikovnější třída dostala sladkou odměnu v podobě velkých medovníků.

Návštěvníci si mohli zakoupit občerstvení a také výrobky ze zlínské chráněné dílny. Výtěžek byl věnován na provoz útulku. Částku 2 tisíce korun věnoval i samotný moderátor akce – herec Městského divadla Zlín, Zdeněk Julina.

Na organizaci se kromě zaměstnanců Útulku pro zvířata v nouzi ve Zlíně podílela 5. základní škola ve Zlíně, regionální televize RTA Zlín a projekt Němá tvář vedený studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Významnými partnery akce bylo Statutární město Zlín a Zlínský kraj.

Němá tvář
Projekt Němá tvář vedou již od roku 2007 studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Primárními cíly projektu je nalezení nových "adoptivních" rodin a také získávání finanční a materiální pomoci, která zvířatům zpříjemní pobyt v útulku.

Veškeré informace o Němé tváři jsou dostupné na webových stránkách www.nematvar.utb.cz a projekt komunikuje i na www.facebook.com/nematvar.

Tereza Vojáčková, manažerka projektu Němá tvář, zodpovědná osoba za vztahy s veřejností

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…