Zlín: Ke zpoždění financování sociálních služeb by dojít nemělo, město upravilo vnitřní postupy

27.03.2020 21:10

Nejen zdravotníci, hasiči či policisté jsou nyní v této době boje proti koronaviru v první linii. Právě nyní, více než kdy jindy, je velmi důležitá také obětavá práce zaměstnanců v sociálních službách, která si však vyžaduje kromě velkého úsilí a empatie také nemalé finance.

Zlín: Ke zpoždění financování sociálních služeb by dojít nemělo, město upravilo vnitřní postupy
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Chtěl bych za vedení města ubezpečit provozovatele sociálních služeb, že navzdory faktu, že se neuskutečnilo březnové zastupitelstvo, a že i jednání dubnového zasedání je s otazníkem, platby na provoz sociálních služeb by neměly být opožděny,“ uvedl Aleš Dufek, náměstek primátora pro sociální oblast. Město Zlín s ohledem na mimořádnou situaci a vyhlášený nouzový stav také upravilo vnitřní postupy, díky kterým bude financování zajištěno navzdory nynějším komplikacím. V praxi to znamená, že se veškerá administrace vyplácení dotací uskuteční ještě před dubnovým zastupitelstvem a po předpokládaném schválení dotací už dojde jenom k okamžitému podpisu příslušných smluv. Město následně ihned uvolní peníze.

Domovy pro seniory, zařízení pro hendikepované, azylové domy, charity a spolky či Český červený kříž, ti všichni a řada dalších tak mohou se zajištěním financování počítat i v nynějším stavu nouze.

„S ohledem na nutnost akutních nákupů ochranných pomůcek jsme také rozhodli o mimořádném přidělení finančních prostředků pro Oddělení krizového řízení magistrátu, které tyto nákupy centrálně zajišťuje“ doplnil Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast ekonomiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…