Zlín: Martin Janečka rezignoval na mandát zastupitele

16.11.2012 15:48

Martin Janečka už není zastupitelem města Zlína. Na svůj mandát rezignoval, o svém rozhodnutí dnes informoval primátora města Miroslava Adámka dopisem.

Zlín: Martin Janečka rezignoval na mandát zastupitele
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Za důvod rezignace uvedl rozhodnutí Krajského soudu v Brně ze dne 13. listopadu, kterým byl uznán vinným zločinem podplácení a odsouzen mimo jiné k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Martin Janečka v dopise také uvádí, že s rozhodnutím soudu nesouhlasí. "Toto považuji za hrubě nesprávné a účelové, kdy jeho vydání předcházel zjevně nezákonným způsobem vedený proces. Nadále se cítím nevinný a využiji veškerých právních možností, abych svou nevinu dokázal," sděluje v dopise primátorovi.

Miroslav Adámek rozhodnutí zastupitele zvoleného za ČSSD přivítal. "Beru ho na vědomí. Jsem rád, že tuto věc máme uzavřenou," konstatoval.

Rozhodnutí Martina Janečky složit zastupitelský mandát nyní formálně vezme na vědomí na svém nejbližším zasedání v pondělí 19. listopadu i rada města. V zastupitelstvu by odsouzeného podnikatele měla nahradit Věra Komínková, která v komunálních volbách v roce 2010 také kandidovala za sociální demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…