Zlín: Město investuje do budoucnosti, Základní škola M. Alše má nové učebny

25.10.2023 22:09 | Tisková zpráva

Vzdělání je jedním z klíčových faktorů, které formují naši budoucnost. Snahou všech měst je zajistit, aby jejich mladí obyvatelé měli přístup k co nejkvalitnějšímu vzdělání, a Zlín není výjimkou.

Zlín: Město investuje do budoucnosti, Základní škola M. Alše má nové učebny
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Zvýšený počet žáků představuje v posledních letech novou výzvu pro školy a jejich zřizovatele. Statutární město Zlín se proto rozhodlo, že musí podniknout kroky k zajištění a udržení kvalitního vzdělávání svých malých občanů. Jedním z důležitých úkolů ve škole na Podhoří bylo nejen zvýšit kapacitu základní školy, ale také najít nové prostory pro další výuku.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17097 lidí

Bylo nutno upravit v MŠ na Podhoří prostory pro seniory a pro další třídu předškolních dětí, souběžně se začala řešit rekonstrukce uvolněných prostor v části jednoho pavilonu v Základní škole Mikoláše Alše.

Nové učebny jsou navrženy tak, aby minimalizovaly ozvěny a zajistily čistý zvuk, což výrazně zlepšuje prostředí pro výuku cizích jazyků. Učitelé a žáci mohou nyní pracovat s moderními dotykovými obrazovkami a audiovizuálním vybavením. To vše přispívá k tomu, že výuka je interaktivnější a efektivnější.

Tyto prostory vznikly z finančních prostředků statutárního města Zlín a slavnostně byly otevřeny za přítomnosti náměstkyně primátora pro školství Martiny Hladíkové a dalších hostů.

„Modernizace a vybavení škol patří k prioritám města. V případě vylepšení ZŠ M. Alše mě změna k lepšímu těší obzvlášť, neboť stavební práce zde nebyly jednoduché. Nové učebny vznikly přestavbou prostor, které zde dříve využívala mateřská škola,“ uvedla při této příležitosti náměstkyně Martina Hladíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…