Zlín: Město navyšuje kapacity parkování na Jižních Svazích

14.09.2020 15:47

S ohledem na velký nedostatek parkovacích stání na sídlišti Jižní Svahy se v prostoru bývalého staveniště „Torzo“ buduje dočasné parkoviště. Město Zlín chce tímto krokem navýšit počet parkovacích stání, který je na tomto sídlišti již nedostačující.

Zlín: Město navyšuje kapacity parkování na Jižních Svazích
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Kromě parkovací plochy na místě bývalého torza plánujeme další projekty, jako jsou například drobná parkovací místa, parkovací plochy nebo domy, které pomůžou dalším lokalitám sídliště, čímž opět navýšíme kapacitu parkování,“ sdělil Michal Čížek, radní pro oblast dopravy.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

Stavba započala v letních prázdninách. Jelikož dočasné parkoviště vzniká v místě a na základech po bývalém zbouraném torzu, na začátku musely proběhnout přípravné práce.

Nájezd na parkoviště bude vybudován ze silnice III. třídy z ulice Okružní. Pro umožnění bezpečného přecházení chodců přes tuto silnici se buduje nový přechod pro chodce včetně ochranného dopravního ostrůvku a jeho přisvětlení. V návaznosti na přechod pro chodce se doplňují dva úseky přístupových chodníků, které vedou ze sídliště na ulici Okružní na dočasné parkoviště. Součástí stavby bude i výsadba zeleně a osvětlení.

Celková kapacita parkoviště bude přibližně 70 vozidel. Na místě budou moci parkovat nejen osobní vozidla, ale mimo jiné i dodávky, pro které zde bude zbudováno zhruba 20 stání.

Stavbu realizují Technické služby Zlín, s. r. o., které se snaží o dokončení parkoviště ještě v tomto roce. Prozatímní náklady jsou odhadovány kolem 7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…