Zlín: Město připravuje novou linku MHD přes areál Rybníky do Prštného

27.07.2019 15:03

Cílem zavedení nové linky MHD je zlepšení dopravní obslužnosti městské části Prštné a také dostupnosti MHD pro areál Rybníky a bývalého baťovského areálu.

Zlín: Město připravuje novou linku MHD přes areál Rybníky do Prštného
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Rozvoj MHD ve Zlíně patří mezi mé priority. Velmi bych si přál, aby lidé více jezdili MHD. I proto koalice v minulém volebním období zavedla tzv. junior pas. Na zkvalitnění MHD budeme pracovat i nadále,“ prozradil radní po dopravu Michal Čížek.

V rámci budování nových linek a rozšíření sítí MHD nyní statutární město Zlín ve spolupráci s Dopravní společností Zlín-Otrokovice s. r. o. plánují zavedení linky MHD do Prštného. Návrh plánované trasy linky MHD má obsloužit novou trasu od Lidlu po ulici Nábřeží do Prštného. Tímto krokem se zlepší také dostupnost pro areál Rybníky. Dále si vedení města klade za cíl více rozšířit dopravní obslužnost v areálu Svit.

Konečné polohy nových zastávek MHD a celková trasa plánované linky bude definitivně stanovena po zpracování projektové dokumentace s ohledem na legislativní podmínky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…