Zlín: Město vybralo zhotovitele jezírka v Centrálním parku

26.03.2021 17:00

Vybudování vodního biotopu s jezírkem v Centrálním parku na sídlišti Jižní Svahy se výrazně přiblížilo k realizaci. Město Zlín už nyní zná vítěze vyhlášeného výběrového řízení. Jako nejlepší nabídka se komisi jevila nabídka zlínské stavební společnosti KKS, spol. s r.o. s nabídkovou cenou 22 milionů a 749 tisíc korun.

Zlín: Město vybralo zhotovitele jezírka v Centrálním parku
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Tento krajinný prvek bude díky svým přírodním procesům pomáhat zlepšovat mikroklima v dané lokalitě. Přispěje také k zadržení vody v krajině při přívalových deštích,“ uvedl Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast městské zeleně a životního prostředí

Nově budovaná plocha bude mít rozlohu asi hektar. Dominantou bude jezírko s rozlohou 1000 metrů čtverečních, na břehy budou vysazeny vodní rostliny. Jezírko však nebude určeno ke koupání. Nádrž bude napájena z podzemního vrtu, počítá se však právě i s využitím dešťové vody svedené z nedalekých bytových domů do podzemní retenční nádrže. Tato voda bude po určité době od naplnění využívána jednak jako zdroj pro doplňování vody v samotném biotopu a jednak pro závlahu zeleně v parku.

Předpokládaná hodnota zakázky byla 24,8 milionu korun bez DPH. Výběrovým řízením se tak cenu podařila o několik milionů snížit. Část financování zajistí evropské dotace. Jde o další etapu dostavby Centrálního parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…