Zlín: Nájemné v městských prostorech je možné odložit

26.03.2020 21:10

Vedení města Zlína se vzhledem k současnému stavu dohodlo, že společnosti a občané, kteří by z důvodů nařízených preventivních opatření proti šíření COVID-19 měli problém s platbou nájmu v městských bytových nebo nebytových prostorech, budou moci svou dubnovou a květnovou platbu odložit.

Zlín: Nájemné v městských prostorech je možné odložit
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V tomto období jim tak nebude hrozit ukončení nájemního vztahu na základě nezaplacení nájemného. Pokud rada města nerozhodne jinak, budou muset nájemci odložené platby uhradit do konce roku 2020.

„Vedení města aktuálně zvažuje i další možná opatření. Předpokládám, že k žádostem budeme přistupovat individuálně nebo dle oblastí a podle toho se rozhodneme o případných dalších krocích,“ upřesnil primátor Jiří Korec.

Aby nájemníkům bylo umožněno odložení platby, musejí o odložení jedné či obou plateb požádat prostřednictvím e-mailu ZDE. Součástí této zaslané žádosti pak musí být i odůvodnění, obsahující relevantní souvislosti jejich platebních problémů s nařízeními ohledně COVID-19. Do zprávy také uvádějte celé jméno, adresu, telefonní kontakt a číslo bytu či číslo smlouvy, pokud jej znáte.

Rada města tak chce vyjít vstříc firmám a občanům, kterým se díky preventivním opatřením prokazatelně snížily příjmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…