Zlín: Pochybní prodejci se odvolávají na záštitu města

09.11.2017 19:02

V posledních dnech se na pracovníky zlínského magistrátu obracejí lidé s dotazem, zda město Zlín skutečně organizuje aukci energií pro své občany. Tito obchodníci volají lidem s tím, že byli vybráni městem a vydávají se za osoby, které jednají s vědomím a pověřením města Zlína. Není to pravda!

Zlín: Pochybní prodejci se odvolávají na záštitu města
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Varujeme zejména seniory, aby si pečlivě rozvážili, s kým hovoří či koho si dokonce pustí domů. Město Zlín si nakupuje energie samo, nemá prostředníka a v současnosti rozhodně ani neorganizuje nákup energií pro občany v aukci. Ve městě je navíc vyhláškou zakázán podomní prodej zboží a služeb,“ vysvětlil Lukáš Fabián, z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Tito obchodníci však využívají kličky. Lidem nejprve zavolají, zvýší svou důvěryhodnost tím, že se odvolají na město Zlín a prakticky se nechají pozvat až do domu. Dle svědků jsou v případě odmítnutí i agresivní.

Pokud vás tedy někdo navštíví. Vyžádejte si průkaz, vizitku, telefon. Sdělte obchodníkovi, že si jeho činnost ověříte telefonátem na městkou policii, PČR či magistrát. Bude-li se jednat o nepoctivce, záhy s vámi pravděpodobně jednání ukončí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…