Zlín: Podniky pomáhají městu, věnovaly ochranné pomůcky

04.04.2020 21:16

V době akutního nedostatku ochranných pomůcek se řada zlínských podniků či firem se vztahem k regionu zachovala více než příkladně a dle svých možností věnovaly městu k využití ochranné roušky, respirátory a různý další materiál.

Zlín: Podniky pomáhají městu, věnovaly ochranné pomůcky
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Jedním z prvních takových dárců byl VAK Zlín. Město tak od VAK Zlín získalo darem 400 kusů dvouvrstvých látkových roušek a dvě balení vysoce účinné dezinfekce. Další společností, která poslala do Zlína nedostatkové zboží, je Sev.en Energy. Konkrétně darovala 5000 kusů čtyřvrstvých obličejových masek, které splňují normu filtrační třídy N95 s účinností ochrany 95 % a více. Odpovídají tak třídě FFP2, tedy té nejvyšší, kterou lze aktuálně v komerčním prostředí pořídit. Tyto masky v sobě spojují funkci roušky a respirátoru – chrání před nákazou nositele i jeho okolí. Společnost Sev.en Energy je již několik měsíců vlastníkem zdejší teplárny, od které pak teplo nakupuje a dále do zlínských domácností distribuuje společnost Teplo Zlín.

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí

„Prioritou pro nás je samozřejmě ochránit naše zaměstnance. Protože se ale našemu akcionáři podařilo získat respirátorů dostatečné množství a je předpoklad, že další ochranné pomůcky do skupiny ještě dokoupíme, rozhodli jsme se o část z nich rozdělit. Kdo rychle dává, dvakrát dává, proto posíláme polovinu z první dodávky do regionů, kde působíme,“ komentoval pomoc Sev.en Energy regionům CEO skupiny Luboš Pavlas.

„Mimořádná situace vyžaduje mimořádné kroky. Proto jsme, hned jak to bylo možné, vyrobili roušky, které jsme pak distribuovali nad rámec naší spotřeby jednak městu Zlín, ale i dalším obcím. Moc nás potěšilo, že jsme dostali spoustu pozitivních zpráv, že roušky dobře slouží,“sdělil předseda představenstva VAK Zlín Svatopluk Březík.

„Velmi oceňuji výbornou spolupráci jak se společností VaK Zlín, tak se Sev.en Energy. Velice jim děkuji, že nám dary poskytly v prvních týdnech, kdy byl s ochrannými prostředky obzvláště problém. Roušky rozdělujeme mezi nejrizikovější skupiny, kterými jsou zejména občané zajišťující chod města, zdravotnictví, sociálních služeb, prodejcům aj.,“ ocenil dar primátor města Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …