Zlín: Příprava rekonstrukce křižovatky pokračuje, město koupí podzemní chodbu

27.06.2018 20:30

Příprava rekonstrukce a rozšíření frekventované křižovatky ulic Mostní a Březnická může pokračovat. Město Zlín koupí část podzemní chodby pod tímto prostorem, její získání bylo jednou z podmínek pro vyřízení potřebných povolení pro zahájení stavebních prací.

Zlín: Příprava rekonstrukce křižovatky pokračuje, město koupí podzemní chodbu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Podzemní chodba sloužila pro případnou evakuaci zaměstnanců baťovského areálu, vyúsťuje kousek od sportovní haly. Radnice chce získat do svého majetku zhruba půlkilometrový úsek, mimo jiné i proto, aby měla v místě křižovatky vyřešené majetkové vztahy. „Koupíme jej o správce konkurzní podstaty zkrachovalého podniku Svit. Zastupitelstvo už vyčlenilo částku čtyř a půl milionu korun,“ sdělil radní pro oblast dopravy Josef Novák.

Příprava rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická by mohla být hotová na podzim příštího roku, samotné práce by tak měly začít v roce 2020. Počítá se s narovnáním ulice Mostní, která by se nově napojila na ulici Březnickou v úrovni odbočky k hotelu Moskva. Přibudou odbočovací pruhy, dvě zastávky MHD a cyklostezka, povoz budou řídit semafory. „Jde o dopravně velmi frekventované místo, což vědí velmi dobře řidiči, kteří zde projíždí třeba během ranní špičky. Úsek je nutné lépe zprůjezdnit i kvůli akcím na nedalekém stadionu a ve sportovní hale,“ upozornil Josef Novák.

Náklady na rekonstrukci křižovatky se odhadují na desítky milionů korun a město Zlín hodlá na realizaci čerpat evropské peníze v rámci Integrovaného plánu rozvoje území. Na uhrazení se bude podílet i Zlínský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …