Zlín: Regenerace panelového sídliště Podhoří se připravuje k realizaci

05.09.2020 18:38

Město Zlín pokračuje v další části investiční akce „Regenerace panelového sídliště Zlín - Podhoří“, která má být realizována postupně během následujících let. Nyní bude město Zlín žádat o státní dotační titul Státního fondu podpory investic, a to ve výši 30-50% uznatelných nákladů. V případě přidělení finančních prostředků by měla být regenerace zahájena v roce 2021.

Zlín: Regenerace panelového sídliště Podhoří se připravuje k realizaci
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Regenerace naváže na předchozí rekonstruované části, které byly prováděny v průběhu let 2015-2018. Jedná se o řešení dopravní obslužnosti sídliště, kdy budou upraveny a rozšířeny další parkovací plochy. V rámci řešení bezpečného a bezbariérového pohybu chodců budou upraveny stávající a doplněny chybějící úseky chodníků a stezky pro pěší i cyklisty,“ sdělil radní pro dopravu Michal Čížek.

Současně budou doplněna i odpočinková místa včetně obnovení laviček a rekonstruována stávající hřiště. Regenerace bude řešit i vybudování zařízení pro sport a volnočasové aktivity dětí a mládeže. V neposlední řadě dojde opravu veřejného osvětlení a úpravu ploch pro odkládání komunálního a tříděného odpadu. V případě provedení nutného kácení zeleně bude provedena náhradní výsadba. Náklady na další část regenerace sídliště předběžně činí 11 mil. korun s DPH.

„Po revitalizaci panelového sídliště v Malenovicích přichází na řadu sídliště na Podhoří. Postupně chceme revitalizovat i další sídliště, přičemž chceme začít od těch nejstarších,“ doplnil primátor města Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…