Zlín: Rotariáni u primátora. Návštěva společenská i praktická

15.01.2018 10:01

Velmi si vážíme spolupráce s městem Zlínem a těšíme se na další. S tímto poselstvím navštívili představitelé Rotary klubu primátora Miroslava Adámka. Ten jim za jejich činnost poděkoval a potvrdil, že i město si činnosti a spolupráce s rotariány velmi považuje.

Zlín: Rotariáni u primátora. Návštěva společenská i praktická
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Pomáháte potřebným a toho si lze jedině vážit. A podporovat vás. Jsem rád, jako představitel radnice i jako lékař, že ve Zlíně je Rotary klub tak aktivní a že se snaží spolupracovat i s městem. Za vše, co děláte, vám děkuji,“ řekl během setkání s hosty Miroslav Adámek. „Město Zlín je pro nás seriózním partnerem, od kterého cítíme zájem a podporu. Vážíme si ji,“ uvedl v reakci Marek Obdržálek, prezident Rotary klubu ve Zlíně.

V neformálně vedené debatě bylo jedním z témat i současnost rotariánů. Ti se, na rozdíl od Československa, od svých slovenských kolegů neoddělili a tvoří s nimi takzvaný distrikt. „Českou republiku a Slovensko tvoří 11 oblastí, ve kterých je celkem 76 klubů. Se všemi komunikuji a také je navštěvuji,“ prohlásil Július Tomka, který rotariánskému distriktu Čechů a Slováků předsedá.

Rotariáni jsou mezinárodním sdružením, jejich první klub vznikl v roce 1905 v Chicagu. Organizace sdružuje významné osobnosti, které se angažují v poskytování humanitárních služeb dospělým i dětem, podporují etické standardy a podporují dobrou vůli a mír ve světě. „Například v zemí svého vzniku, ve Spojených státech amerických, jsou Rotary kluby velmi respektovanými organizacemi,“ poznamenal zlínský rotarián Jaroslav Šuranský.

Činnost rotariánů charakterizují i různá hesla. Mezi nejznámější patří například „Služba nad vlastní zájmy“ a „Nejvíce získává ten, kdo slouží nejlépe.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…