Zlín: Školáci a sportovní kluby mají nově zrekonstruované hřiště

01.09.2019 14:27

Sportoviště u 17. ZŠ, sloužící základní škole a sportovním klubům bylo kompletně zrekonstruováno. Projekt rekonstrukce by realizačně rozdělen na objekty hlavního a vedlejšího s celkovými investičními náklady téměř 10 milionů korun.

Zlín: Školáci a sportovní kluby mají nově zrekonstruované hřiště
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

U hlavního sportoviště se jednalo o kompletní rekonstrukci povrchu, stávající umělá tráva a asfaltové povrchy byly zcela nahrazeny komfortnějším pryžovým povrchem jak na atletickém oválu, tak hřištěm pro házenou, na kterou se Základní škola Zlín, Křiby specializuje. Bylo vytvořeno zázemí pro sportovce - zastřešené sezení, zrealizován menší sklad sportovních potřeb, osazeny nové herní prvky pro družinu s dopadovou pryžovou plochou, zrealizovány nové zpevněné přístupové plochy. Pro zatraktivnění výuky byla v areálu sportoviště vybudována venkovní učebna.

U vedlejšího sportoviště pro míčové hry měla být provedena pouze rekonstrukce stávajícího pryžového povrchu nástřikem s opravami nerovností, nové oplocení, přístupové zpevněné plochy a nové herní prvky pro družinu a 1. stupeň. Při zahájení oprav nerovností se zjistilo, ze stávající povrch je velmi špatný, nesoudržný a opravy nebudou efektivní s nízkou životností.  Z důvodu velmi špatného stavu stávajícího pryžového povrchu bylo dohodnuto s uživatelem, základní školou, že se provede kompletní výměna pryžového povrchu, která bude mít delší životnost, a to bez navýšení investice.

Slavnostního otevření sportoviště ze za město Zlín zúčastnil primátor Jiří Korec a náměstkyně primátora Kateřina Francová. „Zdejší prostředí znám velmi dobře. Během mého studia na této škole jsme běhali v rámci tělocviku po betonové dráze kolem školy. Je dobře, že jdeme dopředu a děláme dětem kvalitní zázemí pro sportovní činnost. Z mé zkušenosti vím, že se zde dětem dostává dobrého vedení ze stranu kantorů i trenérů. Je nyní na dětech, aby si sport a volné chvíle na nových hřištích užívaly. Děkuji všem, co se na tomto projektu podíleli,“ řekl Jiří Korec v rámci slavnostní otevření.

„Hřiště jsou zdařile zrekonstruována. Jsem ráda, že se myslelo i na nejmenší návštěvníky školy, pro které jsou vybudovány moderní průlezky. Je dobře, že mají děti možnost volné chvíle ve škole trávit aktivně. Přeji si, aby byla obě hřiště dětmi co nejvíce využívána,“ doplnila Kateřina Francová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…