Zlín: Svatoanenská slavnost baronky Hauptové oživí na zámku historii

28.07.2018 12:49 | Zprávy

Na tradici dožínek a dalších letních slavností na zlínském zámku navazuje Svatoanenská slavnost baronky Hauptové. Její druhý ročník se uskuteční v sobotu 28. července od 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na cimbálovou a jazzovou hudbu, vyprávění s historikem Zdeňkem Pokludou a otevřené expozice Galerie Václava Chada. Akce je součástí Zámeckého kulturního léta.

Zlín: Svatoanenská slavnost baronky Hauptové oživí na zámku historii
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pohled do historie zábavnou formou slibuje 2. ročník Svatoanenských slavností baronky Hauptové, který pořádá Zlínský zámek. „Úspěšná loňská premiéra nás navnadila a potvrdila nám, že Zlíňané mají o tento typ akcí zájem,“ potvrdil Martin Pášma, ředitel společnosti Zlínský zámek.

O úvodní hudební program slavnosti se od 17 hodin postará cimbálová muzika Josefa Marečka. V 19 hodin návštěvníky přivítá sám baron Štěpán Haupt. „Hauptové byli posledním šlechtickým rodem, který zámek vlastnil. Výrazně také promluvili do vzhledu budovy zámku,“ připomněl Martin Pášma. O rodině Hauptových, o zámku i městě poté povypráví uznávaný zlínský historik Zdeněk Pokluda.

Program uzavře produkce jazzové skupiny One Day Trio. Bonusem pro návštěvníky je otevření všech expozic zámku, které si tak mohou v čase od 17 do 21 hodin prohlédnout v ceně vstupného. Aktuálně jsou k vidění výstavy kreseb Petra Nikla „Opice“ a dílo sochaře Radima Hankeho „Bílý stín tvaru“. Volný vstup se vztahuje také na stálou interaktivní expozici Orbis Pictus Play a na dětskou hernu Zámek v zámku.

Svatoanenská slavnost přivítá své návštěvníky v sobotu 28. července od 17 hodin. Vstupné činí 80 Kč, rezervace míst je možná na telefonním čísle 602 560 020. Občerstvení nejen z grilu po celý večer zajišťuje Kafé ZÁMEK.

Zámecké kulturní léto dále připravuje:
4. 8. Večer flamenca
10. 8. projekce filmu Věčně tvá nevěrná
11. 8. projekce filmu Den co den

Více ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Projekt Živá půda pomáhá i v Jihlavě

22:09 Projekt Živá půda pomáhá i v Jihlavě

Bezplatně vytvořený návrh, který na základě terénního průzkumu, odborných zkušeností, veřejně dostup…