Zlín: U cyklostezky bude otevřeno nové pítko, návrh z projektu Tvoříme Zlín

04.09.2019 17:58

Další návrh, z projektu participativního rozpočtu „Tvoříme Zlín“, se podařilo realizovat. Po malovaném hřišti na Bartošově čtvrti bude nyní otevřeno také pítko u cyklostezky.

Zlín: U cyklostezky bude otevřeno nové pítko, návrh z projektu Tvoříme Zlín
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„V rámci „Tvoříme Zlín“ se realizují nápady, které navrhli a poté i hlasováním odsouhlasili sami obyvatelé Zlína. Pítko navrhovatele Václava Mikošky se v rámci takzvaných malých projektů umístilo na prvním místě s počtem bezmála pěti set hlasů,“ připomněla Kamila Gamalová, koordinátorka „Tvoříme Zlín“.

Pítko je umístěno u cyklostezky v parčíku na rohu Sokolské ulice a Fügnerova nábřeží a na realizaci pítka a úpravě jeho okolí se podílelo město Zlín a VaK Zlín. Slavnostní otevření pro veřejnost se uskuteční ve středu 4. září od 11 hodin.

Další návrhy Zlíňanů, které finišují s přípravou finální realizace, jsou komunitní zahrada na Jižních Svazích a projekt s názvem Tři šťouchy pro uklizené náměstí Míru. Mezi další projekty z „Tvoříme Zlín“, patří také návrh Relax zóna u divadla. Realizace tohoto projektu se však zatím odkládá z důvodu rekonstrukce a přístavby kolejí UTB. Během těchto stavebních prací bude mít UTB ve výpůjčce část Farské louky, aby mohli stavbu realizovat. Relax zóna se tedy bude realizovat až po dokončení stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…