Zlín: V souboji o návštěvníky letos vyhrálo koupaliště Zelené

24.10.2012 6:31

Nárůst návštěvnosti o 2 331 lidé ve srovnání s rokem 2011 zaznamenala během letošní letní venkovní sezony koupaliště Zelené a Panorama. Na nárůstu se však podílelo pouze koupaliště Zelené, protože druhé z jmenovaných koupališť zaznamenalo mírný pokles počtu návštěvníků.

Zlín: V souboji o návštěvníky letos vyhrálo koupaliště Zelené
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Koupaliště Zelené, které se nachází na Bartošově čtvrti, navštívilo během letošního léta 26 479 návštěvníků. Loni přilákalo 22 933 hostů, tedy o 3 546 méně. Koupaliště Panorama na Jižních Svazích letos přivítalo 23 486 lidí. V roce 2011, kdy tohle koupaliště zažilo premiérovou sezonu, jich bylo 24 701, tedy o 1 215 více než letos.

Ze srovnání návštěvností roků 2011 a 2012 vychází lépe letošek. "Celkem obě venkovní koupaliště letos navštívilo 49 965 zákazníků," prozradil Lubomír Matoušek, ředitel společnosti STEZA, která městská koupaliště ve Zlíně provozuje. Dodal, že koupaliště byla připravena k provozu od 1. června do 11. září a koupacích dnů bylo 71. Loni přivítala koupaliště Zelené a Panorama celkem 47 634 návštěvníků. Koupacích dnů bylo 68.

Kromě vyššího počtu koupacích dnů měla na letošní nárůst zákazníků vliv i novinka, kterou bylo zavedení čipového elektronického vstupního systému, tzv. "hodinek." "Tento systém umožnil abonentům návštěvu koupaliště se slevou. Díky němu také mohli navštěvovat různá koupaliště bez řady u pokladen," sdělil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří městská sportoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…