Zlín: Vánoční rekord - v kompostu skončí možná až 50 tun stromků

06.02.2019 19:33

Přes 42 tun. Takové množství vánočních stromků už stihli od začátku ledna odvézt pracovníci Technických služeb Zlín na kompostovací linku v areálu skládky Suchý důl. Každoroční svoz ukončí tuto neděli. Letošní rekordní bilance se tak rozroste ještě o zhruba pět tun.

Zlín: Vánoční rekord - v kompostu skončí možná až 50 tun stromků
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Technické služby Zlín sběr vánočních stromků, které jsou odloženy u kontejnerů na směsný či tříděný odpad, zahájily 7. ledna. Speciální svoz pracovníci zajišťovali jednou týdně, naposledy vyjedou v neděli – tedy o týden později, než byl původní předpoklad. „Důvodem je, že lidé stromky na určená místa ukládají stále ve velkém množství. Běžně odvážíme každý rok kolem 30 tun, letos je to už zhruba 42 tun,“ prozrazuje vedoucí provozu Technických služeb Zlín Jiří Balajka.

Pokud někdo ke kontejnerům odloží vánoční stromek až v příštím týdnu, bude rovněž odvezen. Nebude ovšem zpracován do kompostu – bude odstraněn v rámci běžných svozů jako součást směsného komunálního odpadem. Skončí tedy na skládce. „Chceme obyvatele města, kteří se ještě potřebují stromečků zbavit, znovu požádat, aby je odkládali skutečně jen ke stanovištím kontejnerů,“ říká vedoucí provozu Technických služeb Zlín Jiří Balajka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…