Zlín: Vozové depo DSZO letos přilákalo na čtyři a půl tisíce návštěvníků

11.06.2018 17:32

Jubilejní patnáctý ročník dne otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice se uskutečnil v sobotu 9. června 2018. Navštívilo jej na 4500 dospělých a dětí.

Zlín: Vozové depo DSZO letos přilákalo na čtyři a půl tisíce návštěvníků
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Potřebujeme motivovat lidi k využívání vozidel městské hromadné dopravy, protože jinak se s osobními automobily ve Zlíně brzy nepohneme,“ řekl zlínský radní, který má na starosti dopravu, Josef Novák. Ani on nechyběl mezi účastníky dalšího dne otevřených dveří v areálu Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice ve Zlíně na Podvesné.

Den otevřených dveří DSZO se stal nedílnou součástí kulturního a společenského života Zlína a mnozí obyvatelé města i návštěvníci a fandové MHD ze vzdálenějších míst už s ním ve svém kalendáři každoročně počítají. „Den otevřených dveří DSZO navštěvuji pokaždé. Jsem přesvědčen, že je to výborná příležitost, kdy mohou lidé nahlédnout do zázemí dopravní společnosti, zblízka si prohlédnout techniku, svézt se historickými vozidly,“ dodal radní Josef Novák.

Letošní den otevřených dveří DSZO navštívilo asi 4 500 lidí. „To je počet, který je pro rozlohu našeho areálu přiměřený, aby nevznikaly fronty a každý si mohl víceméně volně prohlédnout všechno, co vystavujeme, občerstvit se, svézt se historickými vozy,“ řekl po skončení akce ředitel DSZO Josef Kocháň. Během celého dne nedošlo k žádné mimořádné události a návštěvníci odcházející z vozovny dávali najevo svou spokojenost.

„Někoho prohlídka areálu natolik zaujala, že dokonce zapomněl na svoje věci. Po zavření areálu jsme našli jeden ztracený mobilní telefon, svazek klíčů a asi dětskou čepici s kšiltem. Majitelé se o tyto předměty u nás mohou v následujících dnech přihlásit,“ doplnil vedoucí dopravního úseku a úspěšný průvodce při prohlídkách dispečinku Pavel Nosálek.

Historický dálkový autobus Karosa ŠD 11 na zvláštní lince

Veřejnosti se během dne otevřených dveří představilo několik historických vozidel MHD. Na zvláštní linku mezi vozovnou a točnou Sportovní hala vyjela všechna zlínská historická vozidla: červený trolejbus Škoda 9 Tr s červenou vlečkou Jelcz PO 1E a modrý autobus Škoda 706 RTO s vlečkou Karosa B 40 ve stejné barvě. Technické muzeum Brno zapůjčilo na tento dopravní svátek do Zlína tři své unikáty: trolejbus Škoda T 11 z roku 1967, (červeno-bílý) autobus Škoda 706 RTO z r. 1967 a třínápravový autobus Karosa T500HB v barvě khaki, vyrobený v roce 1956. Na zvláštní lince mezi vozovnou a Státním okresním archivem Klečůvka byl nasazen také historický dálkový autobus Karosa ŠD 11.

V areálu vozového depa DSZO samozřejmě nechyběla ani soutěž pro děti, hry, nafukovací balonky, fotografie, upomínkové předměty. Nabídku doplňoval propagační stánek s elektrokoly a koloběžkami a nablýskaný truck.

Den otevřených dveří DSZO byl letos již patnáctým v nepřerušené řadě za sebou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…