Zlín: Žehová pec krematoria projde v létě generální opravou

03.08.2012 10:00 | Zprávy

V průběhu srpna zrealizuje městská společnost Pohřebnictví Zlín generální opravu žehové pece č. 1. v krematoriu na Lesním hřbitově. Náklady dosáhnou výše 2,2 milionu korun bez DPH, investorem je město Zlín.

Zlín: Žehová pec krematoria projde v létě generální opravou
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"Po dokončení této akce bude mít Zlín dvě kremační pece, které prošly generální opravou. Druhá z pecí byla totiž tímto způsobem modernizována před dvěma roky. Generální opravy prodlouží životnost žehových pecí až o dvacet let," sdělil Milan Macura, ředitel společnosti Pohřebnictví Zlín.

Další významnou změnou v rámci Lesního hřbitova je již dokončená revitalizace stromové aleje, která vede podél hlavní komunikace. V první etapě, která se uskutečnila koncem roku 2011, bylo kvůli špatnému zdravotnímu stavu vykáceno celkem 91 kusů bříz. Letos na jaře byla alej v rámci druhé etapy prací obnovena výsadbou 97 kusů javorů. Celkem šlo o investici ve výši milion 175 tisíc korun bez DPH. I v tomto případě poskytlo finanční prostředky město.

V letošním roce uskuteční Pohřebnictví Zlín - za finančního přispění radnice - hned několik drobnějších investičních akcí. Na hřbitově v Malenovicích bude velkoobjemový kontejner nahrazen popelnicemi a místem pro ukládání věnců. "Změnu si vyžádalo dlouhodobé zneužívání kontejneru občany k ukládání odpadu, který patří do sběrných dvorů. Kontejner nyní budeme na hřbitov v Malenovicích přistavovat pouze v době "dušiček" a na jaře," konstatoval Milan Macura.

Na hřbitově v Loukách bude v rámci druhé etapy úprav vylepšen prostor při vstupu do areálu. Zároveň dojde k úpravě stání pro velkoobjemový kontejner a úpravě okolí. Hřbitov ve Štípě se dočká opravy klenby nad vstupní brankou, která je v současnosti v havarijním stavu. Na hřbitově v Mladcové se chystá oprava oplocení hřbitova. Vyžádá si zpevnění podezdívky a terénní úpravy.

Opravovat se bude i na Lesním hřbitově a to přední část vsypové loučky č. 1. a kamenické práce v této lokalitě.

V souvislosti se sérií krádeží, ke kterým v loňském roce na Lesním hřbitově došlo, zde byl instalován kamerový systém. "Monitoruje hlavní vstupy a vjezd do areálu," upřesnil Milan Macura.

Pohřebnictví Zlín spravuje celkem sedm hřbitovů na území města.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Když najdete uhynulého divočáka, hlaste to!

7:37 Jablonec nad Nisou: Když najdete uhynulého divočáka, hlaste to!

V Libereckém kraji je prokázaná nákaza afrického moru prasat (AMP), týká se i území Jablonecka. AMP …