Zlín: Zemřela Ivana Trumpová. Na radnici je pietní místo

15.07.2022 18:33 | Tisková zpráva

Ve věku 73 let zemřela Ivana Marie Trumpová, rozená Zelníčková. Na počest této slavné zlínské rodačky je v přízemí budovy radnice zřízeno pietní místo. Obyvatelé Zlína tady mohou zesnulé věnovat vzpomínku a vepsat vzkaz do kondolenčních listin. Vzpomínkové místo bude přístupné do středy 20. července 2022.

Zlín: Zemřela Ivana Trumpová. Na radnici je pietní místo
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Ivana Marie Trumpová, rozená Zelníčková, se narodila 20. února 1949 v tehdejším Gottwaldově. V bývalém Československu byla juniorskou reprezentantkou v lyžování a tady také vystudovala obor tělesné výchovy na Univerzitě Karlově.

V letech 1977–1992 se stala první manželkou podnikatele, miliardáře a pozdějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Spolu měli tři děti – Donalda mladšího, Ivanku a Erica – a deset vnoučat. Ivana Trumpová se v mládí kromě sportu věnovala modelingu a později se vyprofilovala na úspěšnou podnikatelku. O byznysu pořádala přednášky, psala knihy a měla i vlastní reality show. Poslední knihou Ivany Trumpové je publikace s názvem Raising Trump. V ní odhaluje svůj život v komunistickém Československu, manželství, rozvod i výchovu dětí.

Ivana Zelníčková zemřela náhle 14. července 2022 ve svém bytě v New Yorku ve Spojených státech amerických.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…