Zlín: Zimní sezona začala, technické služby jsou v pohotovosti

26.11.2021 21:23 | Tisková zpráva

S tím, jak se zima pomaličku začíná hlásit o slovo, zůstávají v pozoru také Technické služby Zlín. Stroje jsou již dávno připraveny, stejně tak i pracovníci.

Zlín: Zimní sezona začala, technické služby jsou v pohotovosti
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Zimní období trvá v Technických službách Zlín od začátku listopadu do konce března, každoročně se přitom navyšuje počet míst i kilometrů komunikací, chodníků a cyklostezek, které vyžadují péči. Neméně důležitou součástí zimní údržby jsou také parkovací plochy, přechody a točny MHD – všechny tyto plochy vyžadují nejen dostatečný počet strojů a personálu, ale také posypových materiálů, zejména pak soli.

„Operační plán zimní údržby, který schvaluje Rada města Zlína, klade důraz zejména na bezpečnost provozu na městských komunikacích. Prioritou je tak udržení sjízdnosti tras MHD, příjezdové trasy složek integrovaného záchranného systému nebo třeba přístupy ke školám,“ zdůraznil radní Pavel Simkovič. A jak uvedl, rozsah zimní údržby a také lhůty pro úklid komunikací je plně digitalizován (ZDE).

Oproti minulému roku se letos Technické služby Zlín starají o dalších 146 metrů místních komunikací a o dalších téměř 3,18 km chodníků a cyklostezek. Letos také byla významně navýšena plocha parkovišť, a to z původních 25 065 m2 na 26 893 m2 (rozdíl 1 828 m2). O všechny tyto úseky se starají sypače dvou velikostí, sněhové frézy a traktory, které budou využívány dle aktuální situace.

Úseky komunikací s maximální prioritou bývají udržovány do čtyř hodin, u zbylých míst dochází k úpravě dle časových a personálních možností (II. pořadí do 12 hodin, III. pořadí do 48 hodin).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…