Zlínský kraj pomáhá financovat sociální služby v Otrokovicích

29.10.2012 18:26

Již 5. rokem se Zlínský kraj spolupodílí na financování sociálních služeb poskytovaných příspěvkovou organizací SENIOR Otrokovice, jejímž zřizovatelem je město Otrokovice.

Zlínský kraj pomáhá financovat sociální služby v Otrokovicích
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Podporu v celkové výši 227 tisíc korun získaly v letošním roce dvě pobytové sociální služby určené zejména seniorům. Pro odlehčovací službu SENIOR B je určeno 72 tisíc korun a pro domov se zvláštním režimem SENIOR C poskytl Zlínský kraj částku ve výši 155 tisíc korun.

„Uživatelům jsou zajišťovány všechny základní činnosti vyplývající ze zákona o sociálních službách například bydlení a služby s ním spojené, stravování, pomoc s hygienickými úkony, praní prádla, aktivizační činnosti, vyřizování osobních záležitostí a jiné. Mimo to je nabízena i řada fakultativních služeb, které mají zpříjemnit či ulehčit život našich uživatelů a jejich rodinných příslušníků,“ přiblížila ředitelka SENIORU Otrokovice Ivana Vardanová.

Odlehčovací služby mají zabezpečit potřebnou péči seniorům a zdravotně postiženým osobám, kterým je jinak péče zajišťována v domácím prostředí a poskytnout jim nezbytnou podporu při navracení se zpět domů. Současně má umožnit pečujícím osobám odpočinek od náročné péče nebo pomoci v situacích, kdy nemohou péči ze závažných důvodů zajistit. Celková kapacita služby jsou 4 lůžka.

Posláním domova se zvláštním režimem je poskytnout důstojný a bezpečný život osobám se sníženou soběstačností, které nemohou žít ve své vlastní domácnosti z důvodu omezených poznávacích schopností, problémů s orientací, vnímáním, pamětí či vyjadřováním. Každodenní podpora a pomoc vychází z individuálních potřeb seniorů, směřuje k udržení schopností a dovedností seniorů a napomáhá při zprostředkování kontaktů s rodinou a okolím. Služba je poskytována pobytovou formou nepřetržitě po celý rok a její celková kapacita je 12 lůžek.

Více informací o všech službách získáte na www.senior-otrokovice.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…