Známý jazzman Dave Holland vystoupil v Plzni

17.07.2012 9:24

Hlavní hvězda letošního ročníku Bohemia Jazz Fest Dave Holland se představil plzeňskému publiku v pátek 13. července na náměstí Republiky po vystoupení klavírního kvartetu Pantoum z Drážďan, holandské saxofonové kapely Artvar a australské dvojice Baker Suite, která zahrála směsici cikánské romantiky a melancholické balady.

Známý jazzman Dave Holland vystoupil v Plzni
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Samouk a podle organizátora Rudyho Linky génius Dave Holland vstoupil na scénu v Londýně v roce 1960, hrával také s Milesem Davisem, Herbiem Hancockem, Chickem Corea a mnohými dalšími jazzovými velikány. V Plzni Holland zahrál s jeho kapelou Prism Band, kterou tvoří hvězdy současné jazzové scény kytarista Kevin Eubnaks, klávesista Craig Taborn a bubeník Eric Harland. Jeho vystoupení si přišlo poslechnout několik stovek zájemců.

Plzeň je jedním z osmi českých měst, kam se každoročně významní jazzoví umělci přijíždějí díky organizátorovi Rudy Linkovi představovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…