Znojemské historické vinobraní: Balíme to taky

28.06.2020 18:38

Dlouho jsme věřili v lepší zítřky, ale i přes nekončící optimismus, který v nás převládal, se Znojemské historické vinobraní letos konat nebude. Důvodem jsou přetrvávající vládní opatření, související s koronavirovou pandemií, která neumožňují akci pořádat.

Znojemské historické vinobraní: Balíme to taky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemské historické vinobraní, které je největší akcí svého druhu u nás, každoročně navštěvuje 80 000 až 90 000 lidí a nabízí program na 13 scénách v historickém centru města. Letos se mělo konat ve dnech 11. – 13. září.

„V současné době je možné pořádat akce do 1 000 účastníků, příp. do 5 000 lidí, avšak rozdělených do oddělených sektorů. Výhled na září tak, jak jej prezentují vládní představitelé, sice může, za příznivé epidemiologické situace, znamenat zvýšení celkového počtu návštěvníků až na 10 000, avšak zůstává podmínka zachování sektorů a toho, že by lidé mezi jednotlivými sektory, což si v případě vinobraní můžeme představit jako jednotlivé scény, nesměli přecházet. To je pro pořádání Znojemského historické vinobraní nesplnitelné. Nezbývá nám, než letošní vinobraní zrušit,“ říká Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města Znojma.

Doporučující stanovisko, vinobraní za současné situace nepořádat, přijala také Bezpečnostní rada města Znojma, která zasedala tento týden. Shodli se na tom jednomyslně zástupci města i integrovaných záchranných složek.

„Je to smutné, protože jsme se na vinobraní opravdu těšili, ale pro letošek to balíme. Dobrou zprávu ale máme. Našlápnutý program, který jsme měli pro naše návštěvníky připravený, přesouváme na rok 2021. Již zakoupené vstupenky zůstávají i nadále v platnosti, jejich vrácení však bude možné. Věříme, že si příznivci Znojemského historického vinobraní vstupenky ponechají a již nyní začnou plánovat návštěvu na příští září,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která vinobraní pořádá.

Znojemské historické vinobraní se uskuteční 10. až 12. září 2021. V tomto termínu se návštěvníci mohou těšit na interprety, jako jsou Chinaski, Richard Müller, Mikolas Josef a spoustu dalších. Kromě toho vás budou čekat 3 dny plné zážitků a historické atmosféry tak, jak ji znáte.

Kdo přesto bude chtít vstupenku zakoupenou na letošní vinobraní vrátit, může tak učinit prostřednictvím sítě Ticketstream, a to elektronicky, nebo na pobočce, kde si permanentku zakoupil.

Aktuální informace sledujte ZDE nebo na Facebooku (ZDE).

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …