Znojemští žáci se vydali na veletrh práce a vzdělávání v Hollabrunnu

01.02.2019 14:32

V úterý 29. ledna vyrazilo více než 100 žáků ze znojemských škol na Veletrh práce a vzdělávání v Hollabrunnu, kde se aktivně prezentuje přes 70 regionálních vystavovatelů z řad podniků, škol, spolků a institucí poskytujících karierní poradenství. Doprovodili je i starosta Znojma Jan Grois a místostarosta Jan Blaha. Všechny přivítala radní pro kulturu, vzdělávání a školství Elisabeth Schüttengruber-Holly.

Znojemští žáci se vydali na veletrh práce a vzdělávání v Hollabrunnu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemští ale nepřijeli pouze jako návštěvníci. Studenti ze dvou dvoujazyčných tříd Gymnázia Dr. Karla Polesného se i aktivně zapojili a přednesli své přednášky – samozřejmě v německém jazyce. Představili svoji školu, slavné znojemské rodáky a zazpívali. Samotné gymnázium bylo na veletrhu zastoupeno i vlastním stánkem.

Dalším českým zástupcem – vystavovatelem, který se zde prezentoval byla firma Haas Bühler Přímětice. Představila se tu i česko – rakouská Školka bez hranic z Mitterretzbachu, jejíž zástupkyně Věra Svobodová prezentovala i iniciativu založení Rakousko-české základní školy.

Veletrh práce a vzdělávání pořádá Město Hollabrunn za finanční podpory z programu LEADER. Tuto podporu zprostředkoval LEADER Region Weinviertel-Manhartsberg. Cílem vystavovatelů je ukázat mladým studentům, kteří se ještě nerozhodli, jakým směrem se ve svém dalším studijním životě vydají, pracovní příležitosti u zaměstnavatelů z různých oborů, a to zábavnou a atraktivní formou. Ze Znojma se zúčastnili žáci ze ZŠ Prokopa Diviše z Přímětic, ZŠ JUDr. Josefa Mareše a ze ZŠ na nám. Republiky a dvě třídy Gymnázia Dr. Karla Polesného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…