Znojmo: Adoptujte strom v Kolonce

04.06.2022 16:34 | Tisková zpráva

V březnu letošního roku byla zahájena revitalizace znojemského parku Kolonka. Ten se nachází ve vnitrobloku ulic Pražská, Slovenská a Jugoslávská.

Znojmo: Adoptujte strom v Kolonce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V rámci revitalizace dojde k výsadbě 33 nových stromků, které město Znojmo nabídne k adopci všem svým obyvatelům, spolkům, školám, institucím i firmám. Adopci město spustí v pondělí 13. června 2022 od 12:00, a to na stránkách www.znojmo-zdravemesto.cz v záložce Adopce stromů v Kolonce. Zde najdou zájemci v daném termínu mapu stromů i podrobnější informace o adopci.
Adoptovat bude možné 33 nově vysazovaných stromů. Za symbolickou částku 1 500 korun obdrží dárce certifikát o adopci stromu a přímo u stromu bude po dobu dvou až tří let upevněna pamětní tabulka se jménem dárce. Každý dárce se bude moci také aktivně zúčastnit výsadby „svého“ stromu. O přesném termínu výsadby budeme včas informovat.

Jedna osoba nebo instituce může adoptovat pouze jeden strom. Peníze z adopce použije město na nákup nových stromů případně na péči o stromy. Všichni zúčastnění tak mohou vyjádřit svůj pozitivní vztah k životnímu prostředí, ke svému městu a zanechat odkaz budoucím generacím.

K adopci je nabízeno celkem 33 stromů:

12x Javor klen

1x Javor babyka

4x Habr obecný

9x Sakura ozdobná

7x Třešeň ptačí

Revitalizace parku

Znojemský park Kolonka, který se nachází ve vnitrobloku ulic Pražská, Slovenská a Jugoslávská, právě prochází kompletní revitalizací. Město do ní investuje více než 35 milionů korun. Park bude mít nové cesty, zeleň ale i zajímavé vodní prvky nejen pro děti. Revitalizace počítá s úpravou zelených ploch, kompletní opravou povrchů, samozřejmostí je také nový mobiliář. Přibydou stromy i odpočinkové plochy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…