Znojmo: Charitativní závod Znojmo Extreme 790 startuje

15.06.2018 10:46

Třetí ročník charitativního závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 je za dveřmi! Startujeme už tuto sobotu ve 13:00 hodin. Na start se postaví 30 týmů, z toho 8 ženských, 9 mužských a 13 smíšených.

Znojmo: Charitativní závod Znojmo Extreme 790 startuje
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Na sobotu se už moc těším. Věřím, že si celý den užijí jak sportovci, tak fanoušci. I na ně jsme totiž v programu mysleli,“ říká starosta Znojma Jan Grois, který je nejen otcem myšlenky závodu, ale také jeho aktivním účastníkem. Jako tradičně se na závodní trať postaví jako první, vyběhne úderem 13. hodiny.

Celý závod bude moderovat hvězdná dvojice – herec Mirek Hrabě a zpěvačka Martina Pártlová. Závod bude přenášet velkoplošná obrazovka u radniční věže a bude ho možné sledovat i online na YouTube a Facebooku.

Na start se postaví jak profi týmy Orlů Znojmo či florbalisté TJ Znojmo Laufen, tak týmy amatérských sportovců jako Rabbits Znojmo, Winners Nový Šaldorf, Rychle a zběsile, Pohodáři nebo Loosers. Věž vyběhnou i Znojemské Lišky, Znojemské komety nebo dva týmy Hany Bany.

„Vloni byl nejrychlejší čas mezi muži 46,82 sekund, mezi ženami 57,95 sekund. Nejrychlejší tým radniční věž zdolal za 4 minuty a 13 vteřin. Uvidíme, jaké časy budou padat letos a jestli trhneme nějaký rekord. Hlavně bych si ale přál, aby se nikdo nezranil a abychom společně prožili skvělý den, který navíc pomůže dobré věci,“ připomíná Jakub Šigut z Rabbits Znojmo, spolupořadatele závodu.

Výtěžek ze startovného, celkem 31 000 korun, totiž putuje Znojmačce Nelle Liškové. Nella trpí těžkým onemocněním ledvin – o ty svoje přišla a ty transplantované moc nezabraly. Nemůže kvůli tomu žít normální život. Předání šeku proběhne před vyhlášením výsledků závodu, které je naplánováno po 18:00 hodině.

Následovat bude after party s DJ Jardou Kroupou přímo na Obrokové ulici. Občerstvení zajistí Arte Vini, Znojemské pivo, ochutnat můžete i kávu od Radka Švajky a dobroty a kávu z Kafe u radnice. Program končí ve 23:00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…