Znojmo: Do práce na kole startuje!

22.04.2017 9:28

Až do 30. dubna se mohou všichni registrovat do soutěže Do práce na kole, do které se třetím rokem ve spolupráci se spolkem Cyklo Klub Kučera Znojmo zapojuje i město Znojmo. Jedním z tradičních účastníků projektu bude i starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. „Když jsem ve Znojmě, snažím se do práce na kole jezdit co možná nejčastěji. Bohužel trávím pracovní dny i v Poslanecké sněmovně v Praze a Praha je přece jen trochu daleko. Budu se ale snažit, abych svému týmu byl přínosem a do práce v květnu jezdil tak často, jak jen to půjde,“ říká s úsměvem starosta Vlastimil Gabrhel.

Znojmo: Do práce na kole startuje!
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Oficiálním zahájením kampaně ve Znojmě bude Májová vyjížďka v pondělí 1. května. Zároveň se touto tradiční akcí zahajuje cyklistická sezóna v regionu.  Sraz je na cyklostezce u Nové lékárny na náměstí Komenského v 9:00 hodin. Odjezd na spanilou jízdu městem je v 9:30 hodin.

Všichni účastníci projektu Do práce na kole dostanou trika z biobavlny s originálním potiskem, budou moci využívat různé slevy a výhody u partnerů soutěže. Tričko bude například vstupenkou na výstavu 200 let od vzniku jízdního kola v Domě umění od 1. května do 8. května. Pro přihlášené připravila firma Cyklo Kučera zvýhodněnou prohlídku a seřízení kol.

Nejlepší účastníci v jednotlivých kategoriích se mohou těšit na různé ceny v podobě cyklistických doplňků a dalších dárků od partnerů projektu.  Vyhlášení projektu Do práce na kole se uskuteční jako doprovodná akce ukázky zásahu jednotek integrovaného záchranného sytému v úterý 6. června v 15.30 hodin na Horním náměstí. Součásti vyhlášení výsledků bude prezentace kol a elektrokol s možností testovacích jízd. Více na www.dopracenakole.cz.

O PROJETKU DO PRÁCE NA KOLE
Do práce na kole je týmová soutěž pro všechny, kdo sestaví tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu s kolegy dojíždí během května do práce na kole. Letos se již podruhé mohou do soutěže zapojit i běžci, chodci, bruslaři, skateboardisti, longboardisti, vozíčkáři. Registrace jsou otevřené do 30. dubna na www.dopracenakole.cz. Cílem kampaně je hravou formou přivést obyvatele měst k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne.
Loni se soutěže Do práce na kole zúčastnilo téměř 11 000 lidí z 1 825 institucí a 27 měst. Podrobnější informace jsou na www.dopracenakole.cz. Místním zdrojem informací www.znojmo-zdravemesto.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…