Znojmo: Do škol a školek investuje město 36 milionů

25.06.2020 7:35

Školy a školky zřizované městem Znojmem neminou ani letos nejrůznější opravy nebo stavební práce. V některých z nich dokonce již proběhly – ve škole na Slovenské vyměnili okna a do budovy ZŠ Jubilejní park se již začíná stěhovat nábytek po kompletní rekonstrukci budovy.

Znojmo: Do škol a školek investuje město 36 milionů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„V rozpočtu na rok 2020 jsme opět vyčlenili částku pro naše základní i mateřské školy, a to jak na financování pravidelných oprav, údržby, případně na pořízení potřebných zařízení do kuchyní či jídelen, tak na větší akce. Některé investice máme už zdárně hotové. Tou největší položkou byla rekonstrukce budovy ZŠ Jubilejní park, která začala již vloni,“ říká starosta Znojma Jan Grois. Do mateřských školek zamíří letos přibližně 6,2 milionů a více než 28,5 milionů korun na opravy škol základních.

Opravy ve školách a školkách jsou shrnuté níže:

Mateřské školy:
Opravy budou přes léto probíhat v MŠ Přímětice (výměna kotle, rekonstrukce střechy), v MŠ Loucká (další etapa rekonstrukce budovy, opravy fasády a schodiště) a v MŠ Pražská (vzduchotechnika v jídelně), kde už proběhla výmalba v jedné z budov, v jejím odloučeném pracovišti MŠ MUDr. Jana Jánského opravili již sociální zařízení. Dále se chystá oprava střechy v MŠ Dělnická, resp. v odloučeném pracovišti Gránická.

Základní školy:
Kromě rekonstrukce budovy základní školy v Jubilejním parku proběhla už i další etapa výměny oken ve škole na Slovenské (odl. pracoviště ZŠ a MŠ Pražská). Během prázdnin se pak bude pracovat na ZŠ Václavské náměstí, kde zrealizují projekt obnova síťové infrastruktury včetně síťových prvků a vymění okna v tělocvičně. ZŠ Mládeže se chystá na rekonstrukci hygienického zázemí, výmalbu, opravu hřiště a pořídí nové šatní skříňky. Přestavovat nevyužité prostory na třídu budou na ZŠ JUDr. Josefa Mareše, kde také opraví podestu jižního křídla školy a zpracují projektovou dokumentaci na rekonstrukci sportovního areálu školy. Její odloučené pracoviště v Konicích bude mít novou fasádu. Opravy se nevyhnou ani škole na náměstí Republiky (nátěr střechy, repase a nátěr dveří) a ZŠ Pražská (opraví sociální zařízení).

K rekonstrukci ZŠ Jubilejní park Rekonstrukce ZŠ:
Jubilejní park byla náročná jak rozpočtem, tak jejím rozsahem. Pracovat se na ní začalo v červenci loňského roku a zahrnovala rekonstrukci sociálního zařízení, vnitřních prostor i vnějšího opláštění. Město tu proinvestovalo celkem 30 milionů, přičemž 12 milionů bylo hrazeno z rozpočtu na rok 2019, zbylé náklady jsou hrazeny z rozpočtu letošního. Děti se sem do školních lavic vrátí v září na nový školní rok 2020/2021, kdy bude budova slavnostně otevřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…