Znojmo: Dobrá zpráva pro nájemce bytů s odloženým prodejem

02.11.2014 11:34 | Zprávy

Projekt KLÍČ 2018, jehož cílem je odprodat stávajícím nájemcům, popřípadě dalším osobám, třiapadesát procent bytů ve vlastnictví města, je úspěšný. Většina nájemníků o koupi bytu, ve kterém žijí, stojí. Ilustruje to dokonale skutečnost, že dosud město Znojmo prodalo 72 procent z nabízených bytů.

Znojmo: Dobrá zpráva pro nájemce bytů s odloženým prodejem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Naprázdno – alespoň prozatím – měli vyjít zájemci, kteří obývají městské byty v domech, které se v nedávné době nějakým způsobem zhodnotily, přistavovaly nebo jinak upravovaly s přispěním státních dotací. „Nespokojili jsme se však s pouhým konstatováním, že něco nejde,“ upozorňuje starosta města Vlastimil Gabrhel. Důkazem je intervence, se kterou se Znojmo obrátilo na Ministerstvo financí a Ministerstvo pro místní rozvoj.

Snaha byla korunována úspěchem právě v uplynulých dnech. Ministerstvo financí odpovědělo na žádost o zkrácení doby trvání zástavního práva k bytovým jednotkám, které byly vybudovány městem z dotace státního rozpočtu (jde půdní nástavby a vestavby), z dvaceti na deset let. Upozornilo sice, že dotační podmínky, stanovené pro poskytnutí dotace, nelze zpětně měnit, ale udělilo kladné stanovisko pro další postup. Jde o případy, kdy jde o zúžení zástavního práva váznoucího na celém objektu pouze na bytové jednotky vybudované z dotace formou nástavby, vestavby nebo přístavby již existujícího bytového objektu ve vlastnictví příjemce dotace.

Přeloženo do neúřední řeči to znamená, že ostatní byty v těchto domech by mohly být po dalších nutných krocích uvolněny pro prodej.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

16:31 Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Gump – jsme dvojka, Osvícení,…