Znojmo: Dopravní omezení v souvislosti s vinobraním

12.09.2019 21:10

Znojemské historické vinobraní, které proběhne v termínu 13. – 15. září 2019, s sebou přináší i nutná dopravní omezení. Níže jsou vypsána ta nejdůležitější z nich.

Znojmo: Dopravní omezení v souvislosti s vinobraním
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

UZAVŘENÍ MĚSTA (MĚSTSKÁ PAMÁTKOVÁ REZERVACE – MPR)

Historická část města bude pro vstup uzavřena v pátek 13. září od 12.00 do 22.30 hodin, v sobotu 14. září pak od 8.00 do 22.30 hodin. Ve čtvrtek 12. září bude vjezd do městské památkové rezervace povolen jen na krátkodobé parkování.

Seznam ulic v uzavřené zóně:

Antonínská, Malá Františkánská, Slepičí trh, Divišovo nám., Malá Michalská, Tkalcovská, Dolní Česká, Malá Mikulášská, U Branky, Horní Česká, Mikulášské nám., U Brány, Horní nám., Na Kopečku, Úvoz, Hradní, Na Svahu, V Jirchářích, Jezuitská, Napajedla, Václavské nám., Jezuitské nám., Obroková, Velká Františkánská, Klácelova, Pasířská, Velká Michalská, Kollárova, Pontassievská, Velká Mikulášská, Kovářská, Přemyslovců, Veselá, Kramářská, Radniční, Vlkova, Lazebnická, Slepá, Zámečnická, Masarykovo nám., Staré Město a Zelenářská.

Obroková 10/12, Obroková 1/12 a Obroková 2/10 nejsou adresy bydliště, pouze korespondenční adresy a neopravňují ke vstupu na vinobraní bez vstupenky. Osoby s uvedenou adresou nejsou považovány za osoby bydlící v uzavřené zóně a nemají nárok na vstup zdarma na vinobraní.

V případě dotazů volejte na informační linku v TIC, Obroková 10, Znojmo na tel. čísle +420 515 222 552.

V době uzavření historického centra města se musí občan bydlící v uzavřené části města při vstupu do uzavřené zóny prokázat dokladem, který prokazuje, že bydlí v uzavřené zóně (občanský průkaz, nájemní smlouva v případě, že nejde o trvalé bydliště).

Děti do 15 let mají vstup zdarma. Doporučujeme mít u sebe nějaký doklad prokazující věk, aby nedocházelo ke komplikacím na vstupních branách.

INFORMACE PRO PODNIKATELE V UZAVŘENÉ ZÓNĚ

Podnikatelé a jejich zaměstnanci nejčastěji využívají možnosti bezplatného vstupu do zóny ještě před jejím uzavřením. Podnikatelé, kteří prokážou, že fakticky podnikají na adrese spadající do uzavřené zóny, mohou zakoupit zlevněné vstupné pro sebe a své zaměstnance dle platného ceníku, a to předem v Turistickém informačním centru ve Znojmě, Obroková 10.

Místo podnikání je třeba doložit nájemní smlouvou vztahující se na provozovnu umístěnou na adrese spadající do uzavřené zóny nebo živnostenským oprávněním, ve kterém je uvedena příslušná adresa podnikání, příp. provozovny. Náklady na zlevněné vstupné lze uplatnit jako daňově odečitatelnou položku. Ve vlastním zájmu zakupte vstupenky s dostatečným časovým předstihem. V TIC Znojmo, Obroková 10 možný prodej na fakturu.

UZAVÍRKA MPR PRO VJEZD

Uzavírka v termínu 13. 9. 2019, 12:00 hod. – 14. 9. 2019, 24:00 hod.:

  • od křižovatky náměstí Svobody s ulicí Pražská
  • od křižovatky Mariánské náměstí s ulicí Pontassievská
  • od ulice Napajedla a Koželužská

Uzavírka v termínu 15. 9. 2019, 8:00 hod. – 15. 9. 2019, 20:00 hod.:

  • úplná uzavírka Václavského náměstí, ul. Přemyslovců, Velké Františkánské, Klácelovy ulice, Mikulášského náměstí a Zelenářské ulice

Uzavírka v termínu od 12. 9. 2019, 7:00 hod. – 15. 9. 2019, 24:00 hod.: 

  • Komenského náměstí od ulic Jana Palacha po křižovatku s ulicí Studentskou a Kovářskou ve Znojmě

Zákaz stání v uzavřené části městské památkové rezervace

  • v termínu od 12. 9. 2019, 7:00 hod. do 15. 9. 2019, 10:00 hod., v uzavřené části od Horního přes Václavské po Mikulášské nám. dne 15. 9. 2019 až do 20:00 hod.

Kompletní informace včetně odkazů na záchytná parkoviště nebo kyvadlovou dopravu najdete na webu ZDE v sekci Info – Dopravní informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…