Znojmo Extreme 790 se blíží. A opět pomůže dobré věci

08.01.2018 14:09

Zpozornit by měli všichni sportovní nadšenci a fanoušci. Třetí ročník závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 se koná v sobotu 16. června. A startovné opět poputuje na charitativní účely: tentokrát výtěžek pomůže devatenáctileté Nelle Liškové, která trpí těžkým onemocněním ledvin.

Znojmo Extreme 790 se blíží. A opět pomůže dobré věci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

opět pomůže dobré věci Zpozornit by měli všichni sportovní nadšenci a fanoušci. Třetí ročník závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 se koná v sobotu 16. června. A startovné opět poputuje na charitativní účely: tentokrát výtěžek pomůže devatenáctileté Nelle Liškové, která trpí těžkým onemocněním ledvin. „Závod Znojmo Extreme 790 je pro opravdové bojovníky a srdcaře. Proto bychom tento rok chtěli věnovat výtěžek ze závodu jednomu z největších bojovníků a srdcařů, které znám – Nelle Liškové,“ vysvětluje za organizátorský tým místostarosta Znojma Jan Grois. „Nella trpí těžkým onemocněním ledvin – o ty svoje přišla a ty transplantované moc nezabraly. Nemůže kvůli tomu žít normální život, nechodí do školy, musí dojíždět 3x týdně do Prahy na dialýzu. Teď o Vánocích dostala zánět plic a musela na těžkou operaci, kterou zvládla. Přes všechno, co ji potkalo, je optimistická a má radost z každého dne. Prostě bojovník a srdcař. A o tom přesně je Znojmo Extreme 790! Takže kdo se letos závodu zúčastní, přispěje svým startovným Nelle na domácí dialýzu. Aby ten život měla o něco lehčí,“ dodává Grois.

Kde a jak se registrovat, organizátoři včas oznámí. „Se spuštěním registrace počítáme na jaře. Opět se bude soutěžit v týmech, abychom zachovali symboliku 790 schodů a týmového ducha, a to ve třech kategoriích – muži, ženy a mix. A ač se může zdát, že závod je jen pro vrcholové sportovce, tak výsledky mluví trochu jinak. V mužích sice vloni kralovali ti, kteří se sportem živí, ale v ženské a smíšené kategorii uspěli ti, jež se hýbou pro radost, protože je to baví. A to je super,“ říká Jakub Šigut za Rabbits Znojmo, spoluorganizátory závodu.

Sportovní soutěžení opět doplní doprovodný program, závod bude na Obrokové přenášen na velkoplošné obrazovce a večer zakončí komorní after party. Detaily budou organizátoři postupně uveřejňovat.

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Na organizaci závodu město i letos spolupracuje s Rabbits Znojmo. Více informací ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…