Znojmo: Hrad čeká další zvelebování

13.07.2022 19:15 | Tisková zpráva

V letních měsících jsou naplánovány další drobné opravy znojemského hradu. Budou spočívat v opravě omítek a dlažby na schodišti na nádvoří.

Znojmo: Hrad čeká další zvelebování
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Opravovat se bude i vstupní schodiště směrem k nádvoří. Hodnota prací bude 430 tisíc korun (bez DPH). Hotovo by mělo být do konce prázdnin. Znojemský hrad je ve vlastnictví města Znojma. Od roku 2011 byla největší a dlouhodobou investicí oprava krovů a střešní krytiny. Z dalších investic stojí za zmínku klempířské práce, oprava a renovace parket, nová elektroinstalace a výmalba či zrestaurování nástěnných maleb ve dvou místnostech v prvním patře. To je jen malý výčet realizovaných prací.

Nejen prostřednictvím Správy nemovitostí města Znojma se do hradu postupně investuje a provádí jeho opravy. Ke zvelebování prostor hradu velkým dílem přispívá i samo Jihomoravské muzeum ve Znojmě, které je příspěvkovou organizací Jihomoravského kraje a znojemský hrad využívá.

V současnosti jsou zde dva prohlídkové okruhy, které nabízejí expozici historického nábytku, znojemskou keramiku, šatovské sklo, ale také díla znojemského sochaře Huga Lederera. V dalších místnostech se nachází také stálá výstava Lidové tradice Znojemska. Každoročně o prázdninách probíhá na znojemském hradě také zábavný program pro celou rodinu, tzv. Letní Hradovánky.

Běžného turistického provozu se rekonstrukce nedotknou a vstup do hradu nebude nijak omezen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …