Znojmo: Jihomoravské muzeum otevírá v březnu novou výstavu

28.02.2019 11:38

V pátek 1. března chystá Jihomoravské muzeum otevření nové výstavy obrazů Vladimíra Šťastného – Znojmo a okolí. V Domě umění v přednáškovém sále uvidíte zákoutí Znojemska pohledem znojemského výtvarníka.

Znojmo: Jihomoravské muzeum otevírá v březnu novou výstavu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vladimír Šťastný, autor výstavy, prožil své mládí v Předklášteří u Tišnova, kde s rodiči navštívil několikrát ateliér malíře Josefa Jambora a obdivoval jeho krajinářskou tvorbu. V roce 1962 se přestěhoval s rodinou do Znojma, kde jeho otec působil jako ředitel Státních lesů. Láska k přírodě přivedla autora ke krajinářské tvorbě (úhel, akvarel, olejomalba). Začínal pod taktovkou pana Červenky, který se věnoval regionální malbě Znojemska.

„Maluji převážně Znojmo a okolí, Podyjí, Hradiště, pohledy z Kraví hory, staré terasy nad řekou Dyji apod. Některé obrazy jsem namaloval na Valašsku a Třebíčsku. Zvláště jsou mi blízké práce regionálních malířů doktora Slezáčka, pana Veselého, pana Holíka a úžasné akvarely pana Adámka. Po revoluci jsem byl krátce členem Výtvarných umělců Moravy a Slezska v Brně,“ bilancuje svoji tvorbu Vladimír Šťastný.

Na obrazy Vladimíra Šťastného se můžete těšit v Domě umění v přednáškovém sále v přízemí od 1. března do 7. dubna 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…