Znojmo: Kamerový systém se rozšíří o nové kamery ve stávajících i nových lokalitách

30.09.2022 19:02 | Tisková zpráva

Na bezpečí ve Znojmě dohlíží kamerový systém. Nyní se rozšíří o nové kamery ve stávajících i nových lokalitách

Znojmo: Kamerový systém se rozšíří o nové kamery ve stávajících i nových lokalitách
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Nová místa byla vytipována Městskou policií Znojmo hlavně kvůli preventivní funkci, snaze o vytvoření co nejvíce bezpečných zón pro občany a také tam, kde by mohlo být zvýšené riziko páchání trestných činů.

Jeden nový kamerový bod bude umístěn na ulici Holandská. Skládat se bude ze tří statických kamer. Další statická kamera bude dohlížet na dětské hřiště ve vnitrobloku ulic Sokolovská a Dukelských bojovníků, kde se již jeden kamerový bod nachází. Statická kamera přibude na Masarykově náměstí, kde doplní stávající kamerový bod. V Příměticích vznikne nový kamerový bod se dvěma statickými kamerami na ulici Krylova, které budou namířeny do ulice Poštovní a do vnitrobloku s dětským hřištěm. V plánu je instalace dvou statických kamer na parkoviště, které nově vznikne nedaleko bývalého školního statku v městské části Přímětice. 

Do těchto nových kamerových bodů město investuje téměř 470 tisíc korun bez DPH. MKDS je využíván strážníky městské policie k monitorování situace v reálném čase, případně ze záznamu. Kamery jsou také uzpůsobené pro tzv. noční režim. Velmi často je záznam předán Policii ČR, která jej pak využívá při šetření trestných činů. MKDS bude i nadále průběžně modernizován a rozšiřován.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…