Znojmo: Město letos investuje téměř 37 milionů do silnic, chodníků i osvětlení

13.06.2020 13:34

V létě se ve Znojmě rozjedou plánované opravy komunikací a další stavební práce. Mezi nimi je jedna z největších investic tohoto roku – revitalizace ulic Horní Česká a Malá Michalská v historickém centru města – nebo dlouho očekávané vybudování chodníku v Načeraticích. Do těchto oprav komunikací město plánuje investovat téměř 37 milionů korun.

Znojmo: Město letos investuje téměř 37 milionů do silnic, chodníků i osvětlení
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Opravy v ulici Pod Sv. Janem
V těchto dnech probíhá oprava komunikace v části ulice Pod Sv. Janem v Příměticích, a to na pozemcích, které dříve byly v soukromém vlastnictví. Pozemky jsou nyní ve vlastnictví města a komunikace tak projde opravou – plošně se upraví terén a položí se asfaltobeton. Investice činí přibližně 330 000 korun.

Rekonstrukce ulic Horní Česká a Malá Michalská v MPR
Modernizací projde ulice Horní Česká (tj. od obchodu Cyklo Kučera) a ulice Malá Michalská, obě leží v městské památkové rezervaci. V rámci stavby dojde k opravě chodníků, veřejného osvětlení a vybudování trasy metropolitní sítě. Předpokládaný rozpočet akce je 18,5 milionů korun. Kdy se zahájí první práce, bude záviset na výsledcích výběrového řízení zhotovitele. Nejdřívější termín je v srpnu nebo v září.

Ulice Fejfalíkova a Legionářská
V ulici Fejfalíkova byly v červnu zahájeny stavební práce související s rekonstrukcí kanalizace města Znojma, kterou realizuje Vodárenská akciová společnost, a.s. Následovat bude rekonstrukce komunikace, chodníků a veřejného osvětlení, která již bude financována z rozpočtu města. Součástí akce budou i práce v ulici Legionářské, kde již vloni proběhla rekonstrukce vozovky a chodníku na jedné straně. Letos ulici čeká rekonstrukce veřejného osvětlení a chodníku na straně druhé. Předpokládaná investice je cca 8 milionů korun.

Načeratice
V Načeraticích dojde k dlouho očekávanému vybudování chybějících chodníků podél průtahu, který vede obcí a je ve vlastnictví kraje, resp. Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje, a tak budování chodníků předcházela dlouhá administrativní příprava. S pracemi se tu má začít během srpna. Odvodní se silnice a v délce zastavěného území obce se vybuduje chodník, a to na náklady města Znojma, jejichž odhad je přibližně 10 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…