Znojmo: Město zpříjemňuje prostředí seniorů, do domovů putují miliony

07.11.2018 7:34

Každým rokem město Znojmo přispívá ke zvelebování prostředí svých starších občanů. V letošním roce si například senioři žijící v Domově pro seniory U Lesíka už naplno užívají nový chodník za novou budovou, který se zde koncem léta nechal vybudovat tak, aby se tu mohli bez problému procházet a pohybovat se i na vozíku. Domov pro seniory, respektive jeho starou budovu, ale čeká letos i další zvelebování, a to v řádu milionů.

Znojmo: Město zpříjemňuje prostředí seniorů, do domovů putují miliony
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Ještě v letošním roce jsou ve staré části budovy Domova pro seniory U Lesíka (dále jen Domov) v plánu práce, které zkvalitní prostředí místním obyvatelům. Město zde nechá vyměnit okna, proběhne tu výmalba a již se vyměnilo osvětlení na chodbách.

V Domově probíhala po etapách výměna oken a balkonových dveří již v minulých letech. Nyní na výměnu oken čeká už pouze přízemí budovy a navazující prádelna. V přízemí budovy, kde se nacházejí kanceláře a zázemí pro personál, bude osazeno celkem 23 oken a jedny balkónové dveře, v prádelně potom vchodové dveře, 34 oken a 10 pevně zasklených meziokenních částí. Investice do výměny oken činí téměř 700 tis. korun.

Kromě výměny oken se vymění i čtvery dvoukřídlé dveře (předpokládaná cena je přibližně 180 tis. korun) a v plánu je ještě výmalba budovy za více než 600 tis. korun a proběhla už výměna osvětlení. Nová inteligentní LED svítidla byla namontována ve společných chodbách všech šesti pater budovy. Náklady na pořízení svítidel a jejich montáž činí téměř 400 tis. korun.

Další investicí je výměna 75 lůžek s antidekubitními matracemi v domově pro seniory a domově se zvláštním režimem, která se bude pohybovat v řádu téměř 3,5 mil. korun.

Město se stará i o další domy pro seniory. V roce 2017 proběhla výměna oken v domě s byty se zvláštním určením na Vančurově ulici (investice 6 mil. korun) a zrealizovala se výměna výtahů v domech na Vančurově ulici i v ulici Dukelských bojovníků (investice 10 milionů korun). V domě v ulici Dukelských bojovníků se také senioři dočkali úpravy zahrady a vybudování altánu (investice 1,2 mil. korun).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…