Znojmo: Městská policie dostane mobilní radar, chce tím ukáznit řidiče

31.05.2018 7:34

Dodržovat stanovenou rychlosti v obcích, to je cílem nákupu mobilního radaru pro Městskou policii Znojmo. Právě neukázněnost řidičů a ohrožení bezpečnosti dětí i dospělých v souvislosti s rychle jedoucími auty, to byla nejčastější, zcela oprávněná, stížnost občanů bydlících v městských částech Znojma. A vedení města se jí rozhodlo vyslyšet.

Znojmo: Městská policie dostane mobilní radar, chce tím ukáznit řidiče
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Při návštěvách a besedách v městských částech jsem sám mohl vidět, že většina řidičů opravdu nedodržuje rychlost a přes obce jako jsou Kasárna, Načeratice, Derflice, ale i další, klidně jedou 70 km/h. A to už je opravdu nebezpečná rychlost, proto jsme to nemohli nechat jen tak,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Jelikož Městská policie Znojmo doposud radarem na měření rychlosti nedisponovala, schválila rada města na svém posledním zasedání nákup mobilního radaru. Model rychloměru LTI 20/20 TruCam byl vybrán dle referencí od ostatních městských policií, jeho předností je navíc vysoká spolehlivost a přesnost naměřených údajů, nízké pořizovací a provozní náklady a nízká hmotnost měřiče, která tak umožňuje bezproblémové ruční měření bez použití stativu. Náklady na pořízení mobilního radaru činí 352 000 korun.

Měření rychlosti musela povolit dopravní policie

„Cílem rozhodně není šikanovat řidiče a vybrat co nejvíc pokut. Ale ukáznit řidiče, aby jezdili bezpečně. My počítáme i s tím, že se informace, že se po Znojmě a městských částech bude pohybovat Městská policie s radarem, mezi řidiči rozkřikne, a preventivně dají řidiči nohu z plynu,“ dodává starosta Grois.

Měření rychlosti pro Městskou policii Znojmo musela povolit dopravní policie. Pro letošní rok byly vytipovány následující lokality: průtahy městských částí Znojma (Kasárna, Mramotice, Hradiště, Derflice, Načeratice, Popice a Konice), měřit bude možno i v Příměticích, ve Znojmě v městské památkové rezervaci, na Loucké ulici a u Jubilejního parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…