Znojmo: Městská policie označí další kola

11.08.2019 7:35

Městská policie Znojmo přidala další termín forenzního značení jízdních kol za pomocí syntetické DNA, které slouží jako nástroj například pro efektivní pátrání po odcizených kolech. Označit si kolo nebo invalidní vozík lze v pondělí 19. srpna od 13:00 do 18:00 hodin na služebně Městské policie.

Znojmo: Městská policie označí další kola
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Takto označená kola budou zaregistrována do mezinárodní databáze, do které bude mít přístup i znojemské oddělení Policie ČR. Princip značení spočívá v tom, že se na kolo či vozík nanese na několik míst roztok, který obsahuje mikroskopické tečky s jedinečným kódem. Toto značení je viditelné pouze pod UV zářením a kód je čitelný pouze za pomoci zvětšovacího zařízení.

Forenzní značení trvá 20 minut, proto je třeba si konkrétní termín značení dostatečně dopředu rezervovat na telefonním čísle: 515 22 55 55 či osobně na služebně Městské policie Znojmo se sídlem na ulici Jana Palacha 2. Bez této registrace nebudeme zájemce přijímat. Děkujeme za pochopení.

Co si vzít s sebou:

  • čisté jízdní kolo
  • doklad totožnosti vlastníka jízdního kola
  • doklad o nabytí vlastnictví (v případě že tento doklad nemáte k dispozici, vyplníte a podepíšete čestné prohlášení na místě)

Forenzní značení je pro osoby starší 15 let a je zdarma díky finanční spoluúčasti Ministerstva vnitra – Program prevence kriminality a města Znojma.

Bližší informace najdete vždy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…