Znojmo: Na Národní soutěži vín ochutnáte 283 vín

06.09.2016 13:49 | Zprávy

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti se blíží. V sobotu 10. září jsou všichni milovníci vína srdečně zváni na výstavu vín přihlášených do této soutěže. Celkem jich bude možné ochutnat 283 – právě tolik jich bylo do soutěže přihlášeno. Do celostátního kola postoupilo celkem 248 vín.

Znojmo: Na Národní soutěži vín ochutnáte 283 vín
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti nabídne celou škálu bílých, růžových a červených vín. Těšit se můžete i na sekty. „Celkem bylo 283 hodnocených vzorků, z toho 248 jich postupuje do dalšího kola hodnocení, kde se utkají o prestižní místo v Salonu vín ČR a o titul absolutního Šampiona. Všechna vína ze soutěže budou moci ochutnat návštěvníci v sobotu na výstavě vín Národní soutěže vín Znojemské podoblasti,“ shrnuje za pořádající spolek VOC Znojmo její předseda František Koudela. Medailových vín z těch 248 postupujících je celkem 85 – uděleno bude celkem 64 zlatých medailí, 14 stříbrných medailí a 7 bronzových medailí. Vyhlášení těchto výsledků proběhne přímo na výstavě vín, a to v 15:00 hodin. „Zajímavostí je, že mezi medailovými víny je 11 vín VOC Znojmo a všech 11 vín obdrželo zlatou medaili, tedy nejvyšší ocenění,“ neskrývá nadšení Koudela.

Absolutním šampionem Národní soutěže vín Znojemské podoblasti se stal Šaldorfský kravák, pozdní sběr, ročník 2015, z Vinařství Piálek & Jäger s.r.o. - Nový Šaldorf.

Výstava vín je přístupná od 10:00 do 20:00 hodin. Vstup je zdarma, degustace probíhá formou placených vzorků. K tanci a poslechu hraje cimbálová muzika Kyjovsko.

Vítězové jednotlivých kategorií

CH – Šampion
Vinařství Piálek & Jäger s.r.o. - Nový Šaldorf
Šaldorfský kravák, pozdní sběr, ročník 2015

Vítěz kategorie B (Bílá vína polosladká)
VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC s.r.o. - Vrbovec
Hibernal, pozdní sběr, ročník 2015

Vítěz kategorie C (Sladká vína)
ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. - Šatov
Ryzlink rýnský, ledové víno, ročník 2015

Vítěz kategorie D (Růžová vína)
ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. – Šatov
Cabernet Sauvignon rosé, výběr z hroznů, ročník 2016

Vítěz kategorie E (Červená vína)
VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s. - Rakvice
Svatovavřinecké, kabinetní víno, ročník 2013

Nejlepší kolekce vín:
Vinařství Waldberg Vrbovec s.r.o.

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti pořádá spolek VOC Znojmo ve spolupráci s Národním vinařským centrem a Svazem vinařů ČR a za podpory Vinařského fondu ČR. Soutěž je nominační ve smyslu nominace těch nejlepších vín ze Znojemska do celostátní Národní soutěže vín 2016.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…