Znojmo: Na Radniční věž poprvé poběží příští sobotu více než 30 týmů

23.08.2021 7:35

Oblíbený charitativní závod ve výběhu na radniční věž, Znojmo Extreme 790, se blíží! V sobotu 28. června vyběhne 158 schodů radniční věže poprvé více než 30 týmů.

Znojmo: Na Radniční věž poprvé poběží příští sobotu více než 30 týmů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„O závod byl každoročně velký zájem a my jsme z organizačních důvodů měli pokaždé limit třiceti týmů. Teď víme, že jich zvládneme o něco víc, a tak letos věž vyběhne 32 týmů. Máme tak víc závodníků než kdy jindy - která sportovní akce toto může v dnešní době říct? Radost mám hlavně proto, že výtěžek ze startovného jde vždy na dobročinné účely, letos Dennímu stacionáři sv. Damiána Znojmo na Hradišti, který provozuje Oblastní charita Znojmo. Děkujeme všem, závodníkům, spoluorganizátorům a partnerům, díky kterým můžeme už pošesté charitativní závod pořádat,” říká místostarosta Jan Grois, duchovní otec závod, který doposud na startu sám nikdy nechyběl.

Závod začíná v 11:00 hodin. Výdej startovních čísel bude od 9:00 do 10:00 hodin (tady stačí, když se dostaví jeden závodník za tým). Nutné bude potvrzení o očkování, negativním testu nebo o prodělání nemoci.

Závodníci budou mít od 9:30 do 10:30 čas projít si radniční věž, aby se mohli podívat, co je čeká: různé typy schodů, prašné prostředí i snížená viditelnost. Prostě extrémní podmínky extrémního závodu.

Účastníci závodu se letos mohou těšit na speciální medaile a vygravírování svého jména a času zdarma. Poháry a další hodnotné ceny pak čekají nejlepší týmy a nejrychlejší ženu a muže.

Předpokládaný čas vyhlášení výsledků je 17:30, předání cen proběhne na Obrokové. Závod bude přenášen na dvě velkoplošné obrazovky na Obrokové, o dobrou zábavu se postarají moderátoři Mirek Hrabě a Radek Bortlík a taky DJ Jarda Kroupa. O dobré občerstvení nebude díky našim partnerům také nouze.

Všechny další informace ještě přineseme. Doporučujeme sledovat web ZDE a Facebook města Znojma.

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely.
Videopozvánka na letošní ročník je ZDE, video z loňského ročníku najdete ZDE. Závod organizuje město Znojmo. Více informací ZDE.
Sponzory a partnery závodu jsou Nevoga s.r.o., Klenotnictví Mareš, Znojemské pivo, Arte Vini, Pivní lázně Znojmo, Levandulové lázně Znojmo, kavárna I love coffee, Farma U Tří dubů, Inženýrské stavby Jebáček, Kafe U Radnice a Ferticare Znojmo. Mediálními partnery jsou Rádio Blaník, Znojemský týden a Český rozhlas Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…