Znojmo: Na obchvatu rozebírají lešení pod mostem, s jarem začnou zemní práce

01.03.2019 7:35

Středeční kontrolní den na stavbě obchvatu Znojma přinesl dobré zprávy. Na stavbě jde vše podle plánu a pracím přeje i počasí. Díky tomu mohli začít dělníci s rozebíráním lešení pod mostem na Přímětické ulici, který tu během necelých 24 hodin vyrostl před dvěma týdny.

Znojmo: Na obchvatu rozebírají lešení pod mostem, s jarem začnou zemní práce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem bydlícím u mostu na Přímětické za jejich pochopení při stavbě mostu, která probíhala i přes noc. Jak jsem se sám během večerní kontroly mohl přesvědčit, opravdu tu byl větší hluk,“ připomíná starosta Znojma Jan Grois.

Beton na mostu díky dobrým klimatickým podmínkám už uzrál, prošel prvními zátěžovými zkouškami, a tak stavbaři mohli začít s rozbíráním lešení pod mostem. „Počítáme s tím, že skruž pod mostem rozebereme během 10 dnů, aby nejpozději v polovině března mohli započít práce na úpravě povrchů křižovatky. Vše se má stihnout nejpozději do 30. dubna, kdy končí uzavírka Přímětické ulice. Pokud nám bude přát počasí i další okolnosti, budeme chtít zprovoznit tuto ulici ještě před tímto deadlinem,“ říká Roman Daniel ze společnosti Silnice Group.

Zmizí odtud i podchod pro chodce, který tu byl vybudován speciálně kvůli tomu, aby pěší i cyklisté mohli bezpečně stavbou procházet. Po rozebrání skruže totiž už podchod nebude potřeba. Postupně bude probíhat také montáž protihlukových stěn, neboť sloupy pro umístění těchto stěn jsou již po celé trase hotové. Pracovat se bude posléze i na vybudování přechodových oblastí mostů.

S jarem se také rozjedou práce na trase obchvatu jako takové. Nyní se tu dokončují žlaby kolem hlavní trasy a obrubníky. Od dubna by pak měla začít pokládka poslední asfaltové vrstvy po celé trase. Nejčilejší stavební ruch bude letos probíhat u napojení obchvatu na výpadovce na Prahu/Jihlavu. Ty s sebou přinesou i jistá dopravní omezení, o kterých budeme včas informovat.

Aktuálně stavěná část obchvatu o délce cca 3,5 km od kasárenské po únanovskou křižovatku bude zprovozněna na podzim 2019.

Vybraná data ke stavbě obchvatu Znojma
(od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3126 metrů)

Informace o obchvatu Znojma
Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. S jejím budováním se začalo v lednu 2017 a hotovo má být na podzim 2019. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude aktuálně stavěná část tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…