Znojmo: Na silnici pod mostem na Přímětické budou pokládat asfalt

06.04.2019 8:32

V úterý 9. dubna začne pokládka finálních asfaltových vrstev pod mostem na Přímětické ulici, který je součástí aktuálně stavěné části obchvatu Znojma.

Znojmo: Na silnici pod mostem na Přímětické budou pokládat asfalt
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Pokládka asfaltu, která nepotrvá déle než do neděle, však s sebou přinese komplikace pro bydlící v dané lokalitě a pro zaměstnance firmy Pegas, která má v blízkosti mostu svou administrativní budovu.

Právě z důvodu prací na novém povrchu vozovky bude striktně vyžadován zákaz vjezdu na tu část komunikace, která je nyní rozkopaná, a tak se bydlící ani zaměstnanci po dobu několika dnů autem do svých domovů, resp. kanceláří nedostanou. Přístup pěšky zůstane zachován. Za vzniklé komplikace se omlouváme a děkujeme za pochopení.

Přímětická, resp. Hlavní ulice, která je kvůli stavbě obchvatu uzavřená od července loňského roku, se řidičům otevře nejpozději 1. května. Pokud finálním pracím bude přát počasí i další okolnosti, mohla by být tato ulice otevřena o pár dní dříve. V případě dřívějšího ukončení uzavírky bychom občany informovali předem.

Aktuálně stavěná část obchvatu o délce cca 3,5 km od kasárenské po únanovskou křižovatku bude zprovozněna na podzim 2019.

Vybraná data ke stavbě obchvatu Znojma (od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celková délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu Znojma

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. S jejím budováním se začalo v lednu 2017 a hotovo má být na podzim 2019. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude aktuálně stavěná část tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…