Znojmo: Na vybavení nové požární stanice a krizové místnosti dá město tři sta tisíc

11.04.2017 13:12

Na svém posledním zasedání schválili znojemští zastupitelé poskytnutí individuální dotaci Hasičskému záchrannému sboru Jihomoravského kraje – územnímu odboru Znojmo na vybavení nové požární stanice ve Znojmě, a to ve výši 300 000 korun.

Znojmo: Na vybavení nové požární stanice a krizové místnosti dá město tři sta tisíc
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Za poskytnutou dotaci pořídíme vybavení nové školící místnosti Požární stanice Znojmo, která slouží nejen ke školení příslušníků hasičského záchranného sboru, ale využívá se ke školení velitelů a strojníků jednotek sborů dobrovolných hasičů pro celý územní odbor Znojmo či pro pořádání velitelských dnů pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí včetně Mramotic a Načeratic. Dotace půjde také na vybavení krizové místnosti, která slouží při mimořádných událostech. Využívá ji krizový štáb, štáb velitele zásahu a rovněž může sloužit jako záložní místnost pro krizový štáb kraje, města a dalších složek integrovaného záchranného sboru v případě mimořádné události,“ uvedl Jiří Pelikán, ředitel Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. 

„Jako předseda Bezpečnostní rady města Znojma jsem za místnost, která bude zabezpečena proti jakékoli mimořádné události, velice rád. Dlouho jsme na ni ve Znojmě čekali a z hlediska bezpečnosti je to nutnost,“ sdělil Vlastimil Gabrhel, starosta města Znojma.

Nová budova centrální požární stanice znojemských hasičů bude stát na ulici Pražská, právě se buduje a dokončena má být závěrem letošního roku. Bude zde dislokováno na 26 kusů požární techniky a bude se skládat ze dvou propojených částí – samostatné centrální požární stanice a sídla územního odboru Znojmo včetně zázemí pro výkon státní správy. Slavnostní poklep základního kamene nové požární stanice se uskutečnil koncem listopadu loňského roku. Výstavba nové stanice započala likvidací garáží a objektů bývalé Pohraniční stráže za pomocí techniky a příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín. Náklady na vybudování stanice činí 90 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…