Znojmo: Na závodu Extreme 790 padl traťový rekord

19.06.2018 16:05

Sobotní závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – přinesl spoustu skvělých výkonů, zábavy i dobrých skutků. Padl i traťový rekord, kdy se poprvé v historii závodu prolomila hranice 45 vteřin.

Znojmo: Na závodu Extreme 790 padl traťový rekord
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mužskou kategorii ovládli Orli Znojmo, ženám kralovaly Hany Bany a v mixech zvítězili Draci. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se organizaci závodu podíleli, i všem, kteří závodili nebo přišli fandit. Díky vám všem jsme mohli nejen strávit skvělý den, ale hlavně jsme pomohli Nelle Liškové, pro kterou jsme všichni závodili,“ připomíná charitativní pojetí akce starosta Jan Grois.

Znojmačce Nelle Liškové, která trpí těžkým onemocněním ledvin, organizátoři díky závodu předali symbolický šek ve výši 31 000 korun, které k ní poputují přes nadační fond Pink Bubble. Přímo na místě mohli lidé Nellu podpořit i koupí vlastnoručně malovaných obrazů, tašek nebo domácích mýdel.

Závodu se účastnilo celkem 30 týmů ve třech kategoriích: mužské, ženské a smíšené. Závod přenášela velkoplošná obrazovka a live jej bylo možné sledovat na Facebooku i YouTube. Skvělá atmosféra tu panovala po celý den.

Nemalý podíl na tom měla i moderátorská dvojice, která po celé odpoledne bavila publikum a zpovídala závodníky. Moderování se letos ujali herec Mirek Hrabě a zpěvačka Martina Pártlová. Sami si výběh na radniční věž také vyzkoušeli, i když tak trochu po svém. Jejich počínání mohli sledovat nejen fanoušci na Obrokové, ale i prostřednictvím živého vysílání na Instagramu Martiny Pártlové.

Letošní ročník přinesl i rekord tratě: nejrychleji na radniční věž vyběhl Jan Bulín z týmu Orli Znojmo s neuvěřitelným časem 44,36 sekund, nejrychlejší ženou byla Romana Smolková z Hany Bany 1 (čas 58,17 sekund). Pořadí týmů v jednotlivých kategoriích bylo následující:

MUŽI / Celkový čas
1. Orli Znojmo / 04:16.91
2. TJ Znojmo LAUFEN CZ / 04:25.96
3. TEAM ZNOJMO KNIGHTS / 04:34.50

ŽENY
1. Hany Bany 1 / 05:45.16
2. Kočky ve věži / 06:14.49
3. Hany Bany 2 / 06:16.54

MIX
1. Draci / 04:38.26
2. Grois Team / 04:44.33
3. Máme žízeň / 04:50.10

Podrobné výsledky závodu naleznete ZDE v sekci Výsledky. Fotogalerii najdete na facebooku Znojma a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…