Znojmo: Na zimním stadionu mění chladící zařízení

31.05.2018 16:48

Významnou technologickou obměnou proběhne srdce stadionu: chladící zařízení. Rekonstrukce se provádí z důvodu již nevyhovujícího stavu technologie chlazení ledové plochy.

Znojmo: Na zimním stadionu mění chladící zařízení
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Již v loňském roce jsme udělali nezbytnou opravu chladícího zařízení, nyní se pouštíme do velké, ale nutné rekonstrukce, aby zimní stadion mohl fungovat dál,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Rekonstrukce ledové plochy a čpavkového hospodářství zimního stadionu odstartuje dnes. Vybuduje se nová betonová ledová plocha s trubkovou technologií, přičemž do ledové plochy bude uloženo na 24 km trubek.

Vlastní rekonstrukce chladící technologie bude řešena opětovně se čpavkem jako chladivem a s ocelovým chladicím roštem. V návaznosti na bezpečnostní požadavky spojené se snižováním náplně chladiva se využije maloobjemová technologie nástřiku chladiva do plochy.

Práce na zimním stadionu potrvají tři měsíce. „Začátek hokejové sezóny bychom tak měli stihnout,“ dodává starosta Grois. Rekonstrukci bude provádět firma Brnofrost, která ve výběrovém řízení podala nejnižší nabídku. I tak se jedná o velkou investici ve výši 12,7 milionů korun.

Výše uvedené práce jsou v podstatě první etapou potřebné rekonstrukce chladícího systému na zimním stadionu. V další fázi by měla přijít na řadu úprava strojovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…