Znojmo: Nový festival láká děti i dospělé na společné sportování

10.06.2019 11:38

První ročník festivalu Znojmo v pohybu proběhne v sobotu 15. června 2019 v areálu Načeratického kopce u obce Oblekovice (Znojmo). Hlavním bodem programu je modifikovaný orientační běh, na kterém čekají závodníky dovednostní i vědomostní překážky.

Znojmo: Nový festival láká děti i dospělé na společné sportování
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Podle hlavní myšlenky festivalu se závodí v rodinných týmech. Festivalová část nabídne vystoupení hudebních interpretů a bohatý doprovodný sportovní program. Celý festival se koná s podporou města Znojma.

Hlavním bodem jednodenního festivalu Znojmo v pohybu je závod družstev v modifikovaném orientačním běhu. Na trati dlouhé 5,5 kilometrů čeká na závodníky několik záludných překážek, které otestují jak jejich dovednosti a znalosti, tak schopnost spolupracovat jako tým. Účastníci budou střílet ze vzduchovky, společně překonávat překážky od WILD MONKEY a čekají je také vědomostní soutěže. Závodí se v rodinných týmech rozřazených do kategorií podle počtu dětí v rodině (jedno; dvě; tři a více dětí).

„Na festivalu chceme ukázat v Česku méně tradiční sporty a jejich krásu, podpořit v dětech, ale i v dospělých týmového ducha a schopnost táhnout v rodině za jeden provaz. Hlavní myšlenkou je to, aby rodiče a děti sportovali dohromady, stali se týmem, odnesli si z festivalu společný zážitek a brali sport jako zábavu.“ Zmiňuje hlavní poslání festivalu organizátor akce Tomáš Winkler.

Účastníci přispějí neziskové organizaci ADRA

V rámci festivalu si návštěvníci vyzkouší nejrůznější pohybové aktivity. Bojové sporty, americký fotbal, gymnastiku, střelbu, atletiku, zorbing a mnoho dalšího. Na programu jsou ukázky jednotlivých sportů, taneční vystoupení, sportovní a motivační talk shows, soutěže, workshopy a vystoupení hudebních interpretů. „V provozu plánujeme mít celý den dvě stage. Jednu spíše pro workshopy a sportovní představení, druhou – větší pro kapely a hudebníky“, popisuje dále chystaný festival manažer doprovodného programu Ondřej Lidmila, podle kterého festival Znojmo v pohybu není jen standardní běžecký závod s překážkami, jaké v současné době zaznamenávají v Česku velký boom. „Nejen, že to není individuální soutěž, navíc mohou účastníci nastoupit na start závodu po celou dobu jeho trvání. Tedy žádný stresující hromadný start. V rámci programu festivalu si závodníci mohou vytipovat, co chtějí vidět, zažít, a podle toho si naplánovat, kdy do závodu nastoupí. Odhadovaná délka závodu je cca 90 minut.“

Účastníci hlavního závodu koupí startovného navíc přispějí znojemské pobočce neziskové organizace ADRA, která dlouhodobě poskytuje pomoc osobám, které se nacházejí v nesnadné životní situaci, potřebují podporu druhých a strádají po psychosociální stránce.

Více informací: ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…