Znojmo: Občané chtějí nové parkoviště v Příměticích

14.05.2022 12:50 | Tisková zpráva

Přesně 120 respondentů se zapojilo do ankety a vyjádřilo tak svůj názor k problematice parkování v Příměticích, městské části Znojma.

Znojmo: Občané chtějí nové parkoviště v Příměticích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Cílem ankety bylo ověřit, zda místní obyvatelé mají zájem o vznik nových parkovacích míst nedaleko školního statku. Město Znojmo zvažuje možnost pronajmutí soukromého pozemku, kde by mohlo vzniknout až 90 parkovacích míst. Svůj názor mohli obyvatelé Přímětic vyjádřit online prostřednictvím systému Mobilního Rozhlasu Znojmo do 30. dubna 2022.

„Jsme moc rádi, že nám místní dali potřebnou zpětnou vazbu. Mohli jsme se pouze domnívat, zda by toto řešení uvítali a novou parkovací plochu využívali,“ říká starosta města Znojma Jakub Malačka. Dle ankety 95 procent respondentů považuje množství parkovacích míst na přímětickém sídlišti za nedostačující a 88 procent respondentů by uvítalo vznik parkoviště v lokalitě za školním statkem.

Vedení města tak získalo potřebnou zpětnou vazbu a nyní bude řešeno samotné vybudování parkovací plochy. Parkoviště by bylo vzdálené 250 metrů od křižovatky ulic Větrná a Menšíkova směrem k bývalému školnímu statku. V případě realizace město počítá také s rozšířením veřejného osvětlení v dané lokalitě a s instalací bezpečnostních kamer.

Již v roce 2019 si město pronajalo plochu za bowlingem v Příměticích. Tuto plochu upravilo a slouží k volnému parkování aut. Nyní chce vedení města v rozšíření parkovacích ploch v této městské části pokračovat a alespoň trochu ulevit přímětickému sídlišti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.